Bilim İnsanları, 5G Teknolojisinde 28 GHz Çekim Gücüne Sahip Bir Verici Geliştirdi

14
2
1
1
1
Tokyo Teknoloji Enstitüsü’nün önde gelen bilim insanları, daha hassas bir ışınım iletisiyle 5G frekansının daha güçlü, daha hızlı ve daha güvenilir bir şekilde iletilmesini sağladılar.

Bilim insanlarının yaptığı çalışmaya göre, normal RF etkileşimi yerine faz etkileşimi için yerel bir osilatör kullanıldı ve 28GHz hızına ulaşan bir alıcı-verici metodu oluşturma işlemi başarıyla tamamlandı. Sadece 4x3mm boyutlarında olan bu alıcı ve vericilerin radyo frekanslarına benzer bir çalışma mantığına sahip olduğu ve yalnızca fiziksel bir anten ile ana cihaz tarafından sağlanacak bir güç kaynağına ihtiyaç duyduğu açıklandı. Yeni inşa edilen bu bağlantı mimarisi ile elde edilen hız ise saniyede on gigabite tekabül ediyor.

Yeni alıcı-verici takımı sadece yüksek bağlantı hızlarına sahip değil. Nitekim daha düşük bir faz miktarı ile birlikte daha yüksek kazanım da sağlandı. Normal 5G alıcı-verici takımlarına nazaran 1 derecelik açıya 0.04 dalga boyu şeklinde yüksek ışınlar gönderen teknoloji, her konuda diğer bilindik RF faz sistemini egale etmeyi başarıyor. Bu rakamları 360 derecelik bir açıya kıyasladığımız zaman ise oldukça yüksek bir bağlantı yelpazesine erişiyoruz.

Bu gelişmiş teknolojinin arkasındaki ekip, üretmiş oldukları yeni teknolojinin 2018 IEEE Radyo Frekansı Entegre Devreleri Sempozyumu’nda tanıtılacağını açıkladı. İlk dönemler ticari bir ürün haline getirilmesi düşünülmeyen teknolojinin, esasında “Osilatör Fazı” kavramının resmileştirilmesi ve tüm sektörde kabul görmesi için yayınlanıyor. Sektör tarafından yeni bulgular kabul görürse, 5G teknolojisinin yaygınlaşacağı yıl olan 2020’den önce incelenmesi ve ciddi anlamda düşünülmesi gerekiyor.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2018/06/tokyo-scientists-develop-small-28ghz-transceiver-for-5g.html
14
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
14
2
1
1
1