Bilim İnsanları Artık 3 Boyutlu İnsan Kalbi Dokusu Basabilir

15
1
0
0
0
Bilim insanları, organ yetmezliği üzerinde çalışmaya devam ediyor. Artık kalp yetmezliği ve kalp hastalıkları 3D baskı yöntemi ile çözülebilir.

Uzun vadede 3D biyo-baskının amacı, tam işlevli organların 3D baskısını yapabilmektir. Bu teknoloji, organ nakli ihtiyacı olan insanların çalışmayan organlarını değiştirmek için kullanılabilir. Bu belki de yıllar sürebilir ancak Chicago merkezli biyoteknoloji kuruluşu Biolife4D bu hafta yeni bir dönüm noktası açıkladı: İnsan kalp dokusunu biyo-baskı ile yeniden yapabilme. Bu bilimsel dönüm noktası, şirketin Houston’da yeni bir araştırma tesisi açmasından bir süre sonra gerçekleşti.

Bu yeni buluş, insan kalbini oluşturan çoklu hücre türlerini içeren bir kalp parçasının üretilmesini içeriyor. Bu teknolojinin potansiyel can kurtarma yeteneği göz önüne alındığında Biolife4D, bu biyo-baskı konusunda yalnız değil. Diğer şirketler daha önce benzer çalışmalar yapmış fakat parçaların kalbi oluşturan hücre tiplerinin hiçbirini içermiyor. Biolife4D tarafından üretilen parçaların vücudun hücreyi beslemesine ve atık ürünlerini çıkarmasına izin vermek için gerekli vaskülarizasyona sahip olduğu söylendi.

İleriye dönük olarak, Biolife4D, kalp parçaları geliştirmeye devam etmeyi umuyor. Aynı zamanda, 3 boyutlu biyo-baskı ile diğer bileşenlere odaklanarak kapaklar, kan damarları ve çalışan bir kalbi basmaya yönelik daha geniş bir proje ile devam edeceklerini belirttiler.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/cool-tech/biolife4d-bioprint-3d-heart-tissue/
15
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
1
0
0
0