Bilim İnsanları Atların İnsanların Ruh Halini Anlayabildiğini Kanıtladılar

21
14
2
1
1
Bilim insanları, yaptıkları araştırmalarda atların insanların seslerinden ve yüz ifadelerinden ruh halini anlayabildiklerini açıkladılar.

Psikologlar, atların insanların nasıl hissettiklerini anlamak için yüz ifadeleri ve ses tonlarının bir kombinasyonunu kullandıklarını ve hatta daha önce görmediği yabancıları bile anlayabileceklerini söylüyorlar. İnsanların en eski dostlarından biri olan atların aslında köpeklerden farksız olduğu belirtildi.

Araştırmacılara göre atlar, en son bulgulara paralel olarak eğitimlerinde değişiklikler yapılırsa, insan duygusal zekası açısından köpekleri bile yakalayabilirler. Duygu gibi sosyal sinyallerin tanınmasının, atların insanlarla nasıl yaşadığı ve etkileştiği konusunda önemli bir rol oynadığı gözlemlenmiştir. Tokyo Üniversitesi'nden araştırmacı Profesör Takimot, “Çalışmamız, insanların ve refakatçi hayvanların ilişkilerimizi derinleştirmek için nasıl duygusal sinyaller gönderip aldıklarını anlamalarına katkıda bulunabilir” ifadelerini kullandı.

Araştırmacılar, ondokuz ata mutlu veya öfkeli yüz ifadeleri olan insanların resimlerini gösterdiler. Sonrasında sakin veya sinirli bir insan sesinin kaydını dinlettiler. Atlar, hem yüz ifadesinin hem de ses tonunun duygusal değerlerinin eşleştirildiği 'uyuşan' ve 'uyuşmayan' durumları belirleyebildiği anlaşılmıştır. 

Araştırmacılar, atların sesle görüntünün uyuşmadığı durumlarda, konuşmacının resmine çok daha uzun süre baktığını tespit ettiler. Testler sonrasında fotoğrafları gösterilen kişilerle atları bir araya getiren araştırmacılar, atların fotoğraflarını gördükleri kişileri ve ruh hallerini hatırladıklarını belirttiler.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5866119/Horses-really-understand-humans-way-dogs-do.html
21
14
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
21
14
2
1
1