Bilim İnsanları, Neandarteller'in Avlanma Tekniğini Deşifre Etti

73
7
3
2
0
Var olup olmadıkları hala tartışılan Neandarteller üzerine elde ettiği bulgular ile bir dizi balistik deney yapan bilim insanları, Neandarteller'in tahmin edilenin de ötesinde başarılı bir avlanma tekniğine sahip olduğunu ortaya çıkardı.

Modern insanın uzak akrabalarından olduğu kabul edilen Neandertaller, bilim insanları tarafından hafife alınmış olabilir. Son araştırmalar nezdinde ortaya çıkan sonuçlara göre Neandertaller, tahmin edilenin de üstünde bir avlanma zekasına sahipti.

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkarılan fosiller neticesinde Neandertal ırkının avlanma alışkanlıklarına dair oldukça tatmin edici veriler elde edildi.

Fosiller ve bulunan silahlar yardımı ile birçok balistik simülasyon ve deney yapan bilim insanları; Neandertallerin kalabalık bir şekilde avlarını köşeye sıkıştırarak avlandığını ortaya çıkardı. 

Neandertallerin avlanmak için kullandığı yaygın silahlardan biri olan 2 metre 10 santim civarındaki tahta mızrakları ise fırlatmak yerine doğrudan avlarına sapladıklarının net olarak belirlenmesinin ardından, neredeyse eski NBA oyuncusu Shaquille O’Neal ile aynı boyutlarda olan mızrakların, teknik bir şekilde avları felç edebilecek noktalara saplanarak kullanıldığı ortaya çıkarıldı.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5874591/Neanderthals-used-7-foot-long-wooden-spears-STAB-prey.html
73
7
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
73
7
3
2
0