Bilim İnsanları, Ölümden Sonraki 10 Dakikayı Görüntüledi!

438
42
19
19
17
Bilim İnsanları, Ölümden Sonraki 10 Dakikayı Görüntüledi!
Kanadalı bilim insanları, hastanın ölümü sonrasındaki 10 dakikalık beyin dalgalarını kaydetmeyi başardı. 'Ölümden sonra hayat var mı?' sorusu bambaşka bir hale büründü.

Daily Mail'de yer alan habere göre, Kanada'da 5 farklı vaka üzerinden yapılan araştırmada, ölümünden 10 dakika 24 saniye boyunca beyin aktiviteleri izlenen hastada ilginç bulgulara rastlandı. Bu bulguların en önemlisi, kendisinin yaydığı beyin dalgalarının derin uykuda yayılan dalgalarla aynı olması.

Burada birden fazla soru akıllara geliyor: Organ bağışı için saniyelerin dahi önemli olduğu biliniyor. Bu tip vakalarda organların hemen alınması gerekliliği ile aslında beyin aktiviteleri aktif olan, bilinci kapalı görünse de henüz keşfedilmemiş fonksiyonları devrede olan birinden organ alınıyor olabilir mi? 10 dakikalık beyin aktivitesi gösteren hastada olduğu gibi, çok daha uzun süreli beyin aktiviteleri gözlenebilen hastalar da olabilir miydi? Veya olacak mı?

Diğer dört hastadaki aktiviteler incelense de bu hastaların 3'ünün beyin aktiviteleri kalbi durmadan önce sonlanmıştı. Ancak yapılan araştırmalar, bütün hastaların yaydığı delta dalgalarının farklı farklı olduğunu ve bunun hastaların ölümü farklı şekilde hissetmesine sebep olabileceğini belirtiyor.

438
42
19
19
17
Emoji İle Tepki Ver
438
42
19
19
17