Bilim İnsanları, Spider-Man'in Ağ Atan Eldivenini Gerçeğe Dönüştürdüler

77
27
17
15
14
MIT'deki bilim insanları, astronotların yerçekimsiz ortamda daha rahat hareket edebilmeleri için Spider-Man'den esinlenerek özel bir cihaz geliştirdiler.

Marvel’in sevilen süper kahramanı Spider-Man’in ağ atan eldivenini hatırlıyorsunuz değil mi? Eldivenden çıkan ağ, sabit bir zemine yapışıyor, Spider-Man de ağı geri çekerek ağın yapıştığı zemine doğru ilerleyebiliyordu. İşte o eldiven, Massachusetts Institute of Technology’deki (MIT) bilim insanları sayesinde gerçek oldu.

Bildiğiniz gibi uzaya çıkan astronotlar, kendilerine verilen görevi yerçekimsiz bir ortamda gerçekleştirmek zorunda kalıyorlar. Bu nedenle astronotların bir yerden başka bir yere ulaşması çok da kolay olmuyor. Bu soruna bir çözüm arayan MIT’deki bilim insanları, Spider-Man’in eldiveninden esinlenerek özel bir cihaz geliştirdi.

MIT Media Lab Uzay Araştırma İnisiyatifi’ndeki sanat küratörü Xin Liu, ‘’Mekanizma Örümcek Adam’ın ağ fırlatıcısına oldukça benziyor. Cihaz manyetik bir uçlu bir ip atıyor. Uç çelik bir panel ile temas ettiğinde, manyetik çekim nedeniyle ipi sabitliyor. Daha sonra cihaz, oltalardakine benzer bir sistemle ipi geri sarıyor, böylelikle astronotlar istedikleri yere sürükleniyor. Teknik olarak ağırlıksız olduğunuz için, bu kadar küçük bir cihazla bir kişiyi çekmek için çok fazla kuvvette de ihtiyaç olmuyor.’’ diyerek söz konusu cihazın çalışma mantığını basit bir şekilde açıklıyor.

MIT’deki bilim insanları, astronotların işlerini fazlasıyla kolaylaştıracak cihaz için 2017 yılından bu yana çalışmalarını sürdürüyorlardı. Massachusetts Institute of Technology’den yapılan açıklamaya göre ürünün piyasaya sürülmesi söz konusu olmayacak ve çalışmalar uzay araştırmaları yapan kuruluşlarla devam edecek.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/sanat/orumcek-adamin-ag-atan-eldiveni-gercek-oldu,PhLoOm7fKE68JRtYHuhn2w
77
27
17
15
14
Emoji İle Tepki Ver
77
27
17
15
14