Bilim İnsanları, Uranüs'ün Gizemini Çözebilmek İçin Yeni Bir Simülasyon Oluşturdu

17
5
2
1
1
Güneş sistemimizin en gizemli gezegenlerinden biri olan Uranüs'ü anlamak için yapılan araştırmalar, bir dizi yeni simülasyon ile devam ediyor.

Uranüs, hem yörüngesel hareketleri hem de hakkında fazla bilgi elde edemiyor oluşumuz yüzünden sistemimizin en gizemli gezegenlerinden biri. Uranüs, tıpkı Venüs gibi diğer tüm gezegenlerin aksi yönünde dönüyor. Etrafındaki uyduları da Uranüs'e ayak uydurmuş durumda ve kendi yörüngesel düzenleri var. Tüm bu durumlar da gezegenin bilim insanları tarafından dikkat çekmesini sağlıyor.

Bu gizemli gezegeni anlayabilmek için, astronomlar simülasyon yöntemini kullanıyor. Bu sayede gezegenin geçmişte başına gelen ve gelecekte yaşayacağı olası durumların tümü gözlemlenebiliyor. Bu araştırmalar kapsamında son olarak yapılan simülasyon ise Uranüs ile ilgili enteresan bir bilgiyi ortaya koydu. En güncel bilgiler ile yapılan hesaplamalar ile gezegenin içinde var olan madde ve enerjinin nasıl bir çarpışma sonrasında ortaya çıktığı ve uydularının hangi koşullarda oluştuğu anlaşıldı.

Araştırma ekibi, bunun bir modelleme olduğunu ve muhtemel hata payının her zaman olacağını söylüyor ancak elde edilen bilgiler sayesinde gelecekte Uranüs'ü anlamanın kolaylaşacağı düşünülüyor. Yapılacak sonraki çalışmalarda da gezegenin atmosferine, manyetik yapısına ve uydu sistemine dair daha detaylı bilgiler elde edilmesi hedefleniyor.

Kaynak : https://gizmodo.com/did-something-massive-smash-into-uranus-1827315511
17
5
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
17
5
2
1
1