Bilim İnsanları Uzaydan Gelen Bazı Bakterilerin Saldırganlaştığını Tespit Etti

43
9
5
4
3
Rus bilim insanlarından gelen habere göre uzayda mutasyona uğrayan bakterilerde agresifleştiği gözlemlendi.

Rus bilim insanları, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan elde ettikleri örnekler üzerinde yaptıkları çalışmaların sonuçlarını açıkladı. Açıklamaya göre uzaydan gelen ve incelenen mikroorganizmalar ile bakterilerin antibiyotiklere karşı gösteerdikleri direnç ve agresivitenin arttığı söyleniyor. Organizmalar üzerindeki bu değişimin dünya üzerindeki yaşam için tehdit olacağı düşünülüyor.

Senelerdir devam eden ve sürekli olarak uzaydan gelen yeni örneklerle güncellenen araştırmanın sonuçları bir rapor olarak yayınlandı ve ABD'de yapılacak Uzay Araştırmaları Uluslararası Komitesi'nde açıklanacak. Bu rapora göre uzay boşluğunda ya da farklı gezegenlerde bulunarak mutasyona uğrayan organizmalar bir tür tehdit ögesi.

"Uzaydan gelen ve bir başka gezegene gitmiş ya da atmosferde dönüşüme uğramış herhangi bir bakteri tehlike teşkil edebilir" ifadeleriyle açıklanan durum için Rus bilim insanlarının çözüm önerisi ise yine araştırmaya dayanıyor. Bilim insanları elde edilen verileri olası bir tehdite karşı kullanmayı düşünüyor.

Peki bu bakteriler ne gibi bir tehdit oluşturur?

Aslında bu bakterilerin dünya üzerinde de zaman zaman karşılaşılan ve antibiyotiklere bağışıklığı olduğu için tehdit olarak görülen türlerden farkı yok diyebiliriz ancak sürekli inceleme imkanına sahip olduğumuz dünyalı örneklerde bile bu 'ilaçlara direnç ve saldırganlık' sorununu çok zor çözdüğümüzü ve ölümlerin önüne zor geçildiğini düşünürsek, kontrolümüz dışında gelişen ve sürekli değişen bu uzaylı bakterilerin çok daha büyük sorunlara sebebiyet vermesi son derece olası.

Kaynak : https://bendedreality.com/russian-scientists-warns-of-deadly-mutant-space-bacteria/
43
9
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
43
9
5
4
3