Bilim İnsanları Açıkladı: Yaşlanmayı Durduracak Bir Keşifte Bulunduk!

1
0
0
0
0
Bilim İnsanları Açıkladı: Yaşlanmayı Durduracak Bir Keşifte Bulunduk!
Nottingham Üniversitesi araştırmacıları, hücrelerde yaşlanmaya sebep olan proteini bulduklarını belirterek yaşlanma sürecini yavaşlatabileceklerini hatta durdurabileceklerini açıkladılar.

Yaşlanmak, genelde açık bir dille ifade edilmese de insanlığın ortak korkularından bir tanesidir. Bilim insanları, yaptıkları çalışmalar sonucu bu korkuyu tarihe karıştırabilirler. Nottingham Üniversitesi araştırmacıları, hücrelerde yaşlanmaya sebep olduğunu düşündükleri bir protein keşfettiler. Karbonik anhidraz adı verilen bu proteinin keşfedilmesi, insanlardaki yaşlanma etkisinin azaltılmasını sağlayabilir.

Yapılan testlerde, yaşlı farelerin beyin ve kas hücrelerinde yüksek oranda karbonik anhidraz proteinin bulunduğu belirtildi. Genç farelere oranla yaşlı farelerde proteinin daha fazla bulunması, çalışmanın teorik anlamda doğru yolda ilerlediğini gösteriyor. Bilim insanları, şimdi yaşlılığa sebep olan bu proteinin seviyesini azaltmanın yolunu bulmaya çalışıyorlar.

Araştırmacı ekipte bulunan Dr. Lisa Chakrabarti ve doktora öğrencisi Amelia Pollard, buluşun yaşlanmayı ve bazı etkilerini yavaşlatmak için önemli bir rol üstlenebileceğini söylüyorlar. Yaptıkları çalışmanın çok basit olduğunu belirten araştırmacılar, bu deneyin şimdiye kadar yapılmamış olmasını ise çok ilginç bulmuşlar. 

Kaynak : https://www.dunyahalleri.com/yaslanmanin-sebebi-bulundu/
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0