Bilim İnsanlarından Samanyolu’nun Tam Merkezinde Önemli Keşif!

0
0
0
0
0
Bilim İnsanlarından Samanyolu’nun Tam Merkezinde Önemli Keşif!
İngiltere’deki Liverpool John Moores Üniversitesi Astrofizik Araştırma Enstitüsü’nden bazı araştırmacılar, Samanyolu’nun merkezinde yeni bir yıldız kütlesinin bulunduğunu keşfettiler.

ABD’nin New Mexico eyaletinde bulunan Apache Point Gözlemevi’ndeki teleskoptan elde edilen veriler ışığında araştırmacılar, Samanyolu Galaksisi’nin merkezinde bulunan ve bu zamana kadar gözlenemeyen bölgede bir yıldız topluluğunun olduğunu saptadılar.

Keşfedilen bu yıldız topluluğunun, galaksinin oluşumunun en erken evrelerinde oluşan ve yaklaşık 1 milyon yıldızdan oluşan küresel kümelerdeki yıldız gruplarıyla benzerlik gösterdiği belirtildi. Keşfedilen yıldız topluluğunun, galaktik merkezin ilk oluşum safhasındaki küresel kümelerin parçalanması sonucu oluştuğu öne sürüldü.

Liverpool John Moores Üniversitesi araştırmacıları, keşfin Samanyolu’nun merkezinde bulunan yıldızların yapısı, kümesel şekilde nasıl ortaya çıktığı ve Samanyolu ile birlikte diğer galaksilerin oluşumu hakkında önemli bilgilerin elde edilmesine yardımcı olacağını belirtiyorlar.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0