Bilim Kurgu Filmlerinin Efsane Araçları, Bir Otomobil Müzesinde Sergileniyor

44
5
4
2
1
Bilim kurgu filmlerinde öne çıkan figürler daima araçlar olmuştur. Los Angeles'ta bulunan Petersen Otomobil Müzesi, bilim kurgu filmlerinde kullanılmış olan özel araçları sergilemek için kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Bilim kurgu filmlerinin vazgeçilmezidir özel tasarımlı araçlar. Bu araçların pek çok özelliği olur ve film karakterlerinin daima sağ kolu olmuşlardır. Los Angeles'ta bulunan Petersen Otomobil Müzesi, filmlerde kullanılmış olan özel araçları sergilemek için kapılarını ziyaretçilere açtı. Pek çok ünlü filmde kullanılan araçların yer aldığı sergi önümüzdeki Mart 2020'ye kadar açık olacak. İşte otomobil galerisinde bulunan bazı araçlar:

Starwars Landspeeder

Bu aracı Star Wars'tan yakından tanıyoruz. Çöllerde az mı kullanıldı, hatırlayın.

Knight Rider KITT

TRT'nin tek kanal olduğu zamanlardan biliriz. Sonrasında Cem Yılmaz ile bir kez daha popüler oldu ama hafızalardan hiçbir zaman silinmedi.

Tron Efsanesi Light Cycle

Bu motosiklet hakkında diyecek pek fazla bir şey yok aslında. Olsa da binsek.

Blade Runner Spinner

1982 yapımı bir film olan Blade Runner ile hayatımıza giren bu araç, o dönem adından fazlaca söz ettirmişti. 

Batman Batmobile

Batman denilince akıllara ilk olarak bu araç geliyor.

Müzede sergilenen otomobiller elbette bu kadarla sınırlı değil. Bilim kurgu filmlerinde kullanılan diğer pek çok özel araç sergide var. Hatta bazı filmlerin çekimlerinde lüks otomobillerin paramparça olduğunu izler ve derin bir de iç çekeriz. O otomobiller de sergide yerlerini almış durumda. Eğer yolunuz düşerse 16 dolar karşılığında bu müzeyi gezebilirsiniz. Müzede bulunan tüm araçları buradan paylaşmamızın da ne yazıkki imkanı yok ancak daha detaylı bir resim galerisine buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://newatlas.com/petersen-hollywood-dream-machines/59546/
44
5
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
44
5
4
2
1