Bilim Kurulu Üyesi, Son Günlerdeki COVID-19 Vaka Sayısının Artma Sebebini Açıkladı

57
9
6
5
3
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, günlük koronavirüs vakalarındaki artışın nedenine değindi. Kurban Bayramı sürecine de değinen Yamanel, sosyal mesafenin korunması ve maske kullanımı konusunda da vatandaşları bir kez daha uyardı.

Bir süredir Türkiye'nin de ana gündem maddesini oluşturan koronavirüs salgını, özellikle son dönemde yetkilileri endişelendiriyor. Çünkü salgın her geçen gün biraz daha etkisini yitirmesini gerekirken, bu durum bir türlü gerçekleşmiyor. Türkiye'deki günlük vaka sayıları neredeyse her gün biraz daha yükseliyor. Hal böyle olunca da Bilim Kurulu üyeleri, birbirlerinin peşi sıra önemli açıklamalarda bulunuyorlar.

Koronavirüs salgınıyla ilgili son açıklamalar, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel'den geldi. Yamanel, yaptığı açıklamalarda günlük vakalarda yaşanan artışın temel nedenini açıkladı. Yamanel ayrıca, Kurban Bayramı ve bu bayram sürecinde turizm merkezlerinde yaşanan yoğunluklarla ilgili de bazı önemli açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs Türkiye

Günlük vaka sayısında yaşanan artışın temel nedeni: Aile

Prof. Dr. Levent Yamanel, koronavirüs vakalarındaki artışın temel nedenini "aile" olarak açıklıyor. Bilim Kurulu üyesine göre vatandaşların aile içinde önlem almıyor oluşu, vaka sayılarında ciddi bir artışa neden oluyor. Bir aileden 8-10 vakanın görüldüğünü dile getiren Yamanel, vatandaşları aile içerisinde de sosyal mesafe kurallarına uymaları gerektiği konusunda uyarıyor.

Yamanel'e göre koronavirüs salgınından kurtulmak istiyorsak, hasta olmasak bile teması en aza indirmek gerekiyor. Vatandaşların evlerinde de bu şekilde davranmaları gerektiğini ifade eden Yamanel, herhangi bir belirti olması durumunda evde de maske takılması gerektiğini vurguluyor. Yamanel'e göre maske kullanmak, çekinilecek bir şey değil.

Koronavirüs

Bilim Kurulu Üyesi Yamanel, günlük vaka sayılarındaki artışın ikinci nedenin sosyal alanlar, üçüncü nedenin ise iş yerleri olduğunu ifade ediyor. İnsanların düğünlerde, restoran ve kafe gibi yerlerde çok dikkatli olması gerektiğini ifade eden Yamanel, aynı iş yerinde çalışan kişiler arasında da yayılımın hızlı olduğunu ve çalışan kişilerin evlerine gittikten sonra da COVID-19 hastalığını ailesindeki insanlara bulaştırdığını ifade ediyor. 

"Salgının nasıl ilerleyeceği tamamen vatandaşın elinde"

Prof. Dr. Levent Yamanel, dikkat edildiği zaman salgında çok hızlı bir düşüşün meydana geldiğini ifade ediyor. Tedbirin elden bırakıldığı anda da tam tersi durumun ortaya çıktığını dile getiren Yamanel, gidişatın vatandaşın elinde olduğunun altını çiziyor. Herkesin bu durumdan sıkıldığını kabul ettiklerini ifade eden Bilim Kurulu üyesi, Kurban Bayramı ve tatil bilançolarının bu hafta içerisinde belli olacağını, durumun mevcut rakamlarla geçiştirilebileceği gibi vaka sayılarında artış da yaşanabileceğini söylüyor. 

Kaynak : https://www.haberturk.com/bilim-kurulu-uyesi-yamanel-aile-icinde-sosyal-mesafeye-dikkat-etmemiz-lazim-2769400
57
9
6
5
3
Emoji İle Tepki Ver
57
9
6
5
3