Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Kriptolu Yazılım ByLock’u FETÖ Çalışanları Geliştirdi!

1
0
0
0
0
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Kriptolu Yazılım ByLock’u FETÖ Çalışanları Geliştirdi!
Gündemle ilgili bazı açıklamalarda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ByLock isimli yazılımı TÜBİTAK bünyesindeki eski FETÖ çalışanlarının geliştirdiğini iddia etti.

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından ülkemizde genel olarak FETÖ yapılanmasına karşı yaptırımların uygulandığını biliyoruz. Bu yaptırımlara maruz kalan kurumlar arasında TÜBİTAK da yer alıyordu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bu konu hakkında ciddi iddialarda bulundu.

ByLock adındaki kriptolu yazılımı işten çıkardıkları eski TÜBİTAK çalışanlarının yani FETÖ yapılanmasına mensup kişilerin geliştirdiğini iddia eden bakan, yaklaşık 215 bin kişinin haberleştiği kriptolu bu yazılımın TÜBİTAK’ta çalışan malum kişiler tarafından geliştirildiğine dair ellerinde ciddi verilerin olduğunu iddia etti.

Bilim olimpiyatlarındaki madalyaların büyük çoğunluğunun FETÖ mensubu öğrencilere verildiğini kaydeden Bakan Özlü, 2011 yılında yapılan bilim olimpiyatlarında verilen 93 madalyadan 73’ünün kapatılan (FETÖ ile bağlantılı olanlar) liselerdeki öğrencilere verildiğini tespit ettiklerini belirterek olimpiyatları durdurduklarını açıkladı.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0