Bilime Göre Kilo Verilebilecek En Etkili Zaman Dilimi Ortaya Çıktı

104
43
20
18
17
Yapılan bir araştırmaya göre ne kadar yediğiniz kadar, ne zaman yediğiniz de önemli. Yediklerinizi yakmak yerine metabolizmanızı yağ yakmaya hazırlamak daha önemli. İşte etkili bir şekilde kilo vermek için dikkat etmeniz gerekenler.

Zaman, diyet biliminin en ince kavramlarından biri. Ne zaman ve ne kadar yediğiniz, etkili kilo verme yolunda önemli. Metabolizma ve hormonlar, genetik ve yaş gibi çok çeşitli faktörler tarafından şekilleniyor. Ancak Klinik Endokrinoloji ve Metabolizma dergisinde yayınlanan yeni bir çalışma, yapılan bir egzersizin ardından kahvaltı yapmanın yakacağınız yağ miktarını iki katına çıkarabileceğini ortaya koydu.

Araştırma alanı nispeten küçük olsa da, elde edilen sonuçlar obeziteyi azaltmak için yeni etkili yollar bulmak adına heyecan verici. Raporu ele alan yazarlara göre, egzersiz öncesi yemek yemek egzersizin sonucunu ve egzersiz için akut metabolik tepkileri değiştiriyor.

Sonuçlar ne zaman egzersiz yaptığınıza bağlı olarak yemek yediğiniz zamanın değiştirilmesinin genel sağlığınızda da derin ve olumlu değişiklikler yaratabileceğini gösteriyor. Yapılan deneylerde kahvaltıdan önce egzersiz yapan erkeklerin, kahvaltıdan sonra egzersiz yapan gruptan iki kat daha fazla yağ yaktıkları ortaya çıktı. Ayrıca kilo kaybı üzerinde etkisi olmamasına rağmen, genel sağlıklarını çarpıcı bir şekilde iyileştirdi.

yemek ve egzersiz

Çalışma toplam 6 hafta sürdü ve denek grubu tıbbi olarak obez veya fazla kilolu olarak sınıflandırılan 30 erkekten oluştu. Denekler üç gruba ayrıldılar ve bunlardan iki tanesi müdahale grubuydu. İlk grup antrenmandan önce kahvaltı yerken, diğer grup antrenman yaptıktan sonra yedi. Sonuç olarak günün ilk yemeğinden önce fiziksel aktivite yapan erkekler hem kontrol grubundan hem de diğer müdahale grubundan çok daha fazla yağ yaktılar. Her iki müdahale grubunda da aynı antrenman seansları ve aynı kalori alımı gözlemlense de, egzersiz sonrası yemek yiyen erkeklerin kasları insülin üretimine çok daha iyi yanıt verdi.

Aslında Rob Edinburgh tarafından hazırlanan yeni makale, metabolizmanın rolünü ve gece yemek yememenin önemini daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor. Akşamları hiçbir şey yemediğimizde, ertesi gün antrenman seansı sırasında dokumuzdaki yağları yakabiliyoruz. Ağırlık-hormon ilişkisi erkek modellerle daha kolay saptanabiliyor. Ancak araştırmacılar yakın gelecekte kadınlar üzerinde de deneme yapmayı planlıyorlar.

Yani kahvaltıdan sonra egzersiz yapmak sandığımız kadar etkili bir kilo verme yöntemi değil. Yediklerimizi yakmak yerine, yemeden önce metabolizmayı hazırlamak daha önemli ve etkili kilo vermek isteyenlerin kesinlikle dikkate alması gereken bir tavsiye.

Kaynak : https://www.theladders.com/career-advice/if-you-exercise-at-this-time-you-will-lose-more-weight-according-to-science
104
43
20
18
17
Emoji İle Tepki Ver
104
43
20
18
17