Bilimsel Açıklaması Yapılamıyor: 20 Bin Nüfuslu Şehirde 150'den Fazla İkiz Var

15
3
1
1
0
Bosna Hersek'in 20.000 nüfuslu mütevazı kenti Buzim, 150'den fazla ikiz kardeşe ev sahipliği yapıyor. Bilimsel anlamda henüz bir açıklama getirilemeyen bu enteresan bilgi nedeni ile şehir "İkizler Şehri" adıyla anılıyor.

Ülkemizde ve dünyada birçok şehir, yöresel yiyecekleri ya da şehre özel müze ya da tarihi yapıtlarıyla tanınır. Bosna Hersek’in 20 bin nüfuslu Buzim kasabasında ise işler biraz beklediğimizden farklı...

Bosna Hersek’in mütevazi ve sakin şehri Buzim, oldukça ilginç nüfusa sahip. 20.000 gibi düşük bir nüfusa sahip olan kasaba, 150’den fazla ikiz kardeşe ev sahipliği yapıyor. Şehir içerisinde adımınızı attığınız her okulda, her binada ikiz kardeşlere denk gelmek mümkün.

Bu durumun fark edilme hikayesi ise bir hayli ilginç; 1992 - 1995 döneminde savaş ile boğuşan Bosna Hersek’in sıradan bir vatandaşı olan Necip Vucelj, savaş yıllarında çocuk sahibi olmanın zorlukları tatmış bir isim. Dönem itibari ile ikiz çocuk sahibi olan Vucelj, çocukları için çevresinden ödünç bebek arabası isterken tuhaf gerçeğin ilk kez farkına varmış. Bebek arabası sorduğu insanların büyük bir çoğunluğunun ikiz bebek sahibi olduğunu fark eden baba, durumun uzak çevresi için de farklı olmadığını görmüş.

Olayın daha da ilginç yanına gelirsek şehre dışarıdan katılan ve Buzimli bir kadınla evlenen erkeklerin de büyük bir çoğunluğunun ikiz bebek sahibi olduğuna dikkat çekmek gerekiyor. Yani eğer bir çeşit mucizeden ya da doğa üstü bir olaydan bahsetmiyorsak, ikiz bebek konusunda genetik yatkınlığın Buzimli kadınlardan kaynaklandığını söylemek abes olmayacaktır.

Şu sıralar Buzim, resmi olmasa da “ikizler şehri” ünvanı ile dünyanın ilgisini bir hayli çekmiş durumda. Bu konuda resmi çalışmalar içerisine girmeye hazırlanan Vucelj, aynı zamanda ikizlere özel bir dernek için de ilk adımı atmış durumda.

15
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
3
1
1
0