Bill Gates Hakkında Bilmediğiniz 17 Gerçek!

23
7
2
2
0
Bill Gates hakkında dünyanın en zengin adamı olduğu ve Microsoft'un kurucusu olduğu gibi bilgilerin dışında çok ilginç detaylar var. Bunlar, Gates'in neden böyle biri olduğunu açıklar nitelikte.

Birçok kişi Bill Gates hakkında birkaç temel bilgiye sahiptir. Bunlar; onun dünyadaki en zengin adam olduğu, dünyanın en başarılı şirketlerinden biri olan Microsoft’u kurduğu ve Bill & Melinda Gates Vakfı’nın kurucusu olarak gayet yardımsaver, bonkör olduğudur. Ancak, kendisi hakkında internetteki imajının dışında o kadar önemli detaylar var ki, sizler için sıraladık.

1-Lakeside Prep School’da ilk defa General Electric marka bir bilgisayara program yazdı. Bu, bildiğimiz tic-tac-toe oyunuydu.

2-Okuldaki hocalar Gates’in kodlama kabiliyetini keşfedince, okuldaki sınıfları ayarlayan bir program yazması için bilgisayarları kullanmasına izin verdiler. Gates, fırsattan istifade program ile, kendi sınıfına daha çok kız öğrenci yerleştirdi.

3-Gates, lise yıllarında “World Book Encyclopedia” isimli ansiklopedi serisinin tamamını okudu.

4-Amerika'nın üniversite sınavı olan SAT’den 1590 aldı. Maksimum alınabilecek puan 1600.

5-Birçok başarılı girişimci gibi, Gates de üniversiteyi bıraktı. Harvard’ı 1975’te, kendini tamamen Microsoft’a vermek için bıraktı.

6-Üniversiteyi bıraktıktan 2 yıl sonra tutuklandı. Suçu: Aşırı hız yapmak ve ehliyetsiz araç kullanmak. Küçük bir ceza ile paçayı kurtardı.

7-Gates, Microsoft’un hızla büyüdüğü yıllarda bile şirketinde çalışan kişilerin adlarını ve okul numarası gibi verilen şirket numaralarını ezbere biliyordu. Belli bir süre sonra şirket çok büyüdü ve öğrenmeyi bıraktı.

8-Bill Gates’in Porsche marka arabası ABD Çevre Koruma Kurumu ve ABD Ulaştırma Bakanlığı tarafından çevre dostu olarak onaylandı. Gates, bu aracı 13 yıl önce satın almıştı.

9-1997’den beri bir uçak sahibi. İş görüşmeleri için özel pilotu ve uçağı ile anında istediği yere gidebiliyor.

10-Gates, parasını sadece araba ve uçaklara harcamıyor. Codex Leicester isimli Leonardo da Vinci’nin el yazmaları bulunan koleksiyonu 1994’te, 30.8 milyon dolara satın aldı.

11-Büyük servetinin yanı sıra, çocuklarına yalnızca 10’ar milyon dolar miras kalacağını söylüyor. 81 milyar dolarlık serveti düşünülünce bu çok ufak bir sayı.

12-Zamanının çoğunu kurduğu vakıfta çalışırken geçirse de, Microsoft’ta da “kişisel asistanı” aracılığı ile çalışıyor. Bu “kişisel asistan” şirkette yapılması gereken şeyleri Gates’e hatırlatıyor.

13-Gates, diyor ki “Eğer Microsoft’ta çalışmasaydım yapay zekayı araştırırdım”.

14-Yapay zekaya tüm ilgisine rağmen "kampta süper akıl hakkında endişeler var" diyor. Kamp dediği, Stephen Hawking ve Elon Musk'ı da kapsayan teknoloji liderlerinin katıldığı bir etkinlik.

15-Bill Gates'in hayranı olduğu grup Weezer. Ara sıra "U2" için de hayranıyım diyor.

16-Gates, her yıl en az 50 kitap okuyor. "Okumak hala, hem yeni şeyler öğrendiğim hem de anlama kapasitemi test ettiğim tek şey" diyor.

17-Gates, herhangi bir yabancı dil bilmiyor. "Bu hayattaki en büyük pişmanlığım" diyor.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/bill-gates-17-surprising-facts-2016-12/#12-though-he-spends-most-of-his-time-with-his-foundation-gates-says-he-is-still-working-with-microsoft-on-its-personal-agent-which-will-remember-everything-and-help-you-go-back-and-fin
23
7
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
23
7
2
2
0