Bill Gates, Windows Mobile'ın Başarısız Olma Nedenini Açıkladı

37
17
6
3
2
Bill Gates, New York Times tarafından düzenlenen bir konferansa katıldı. Konferansta akıllı telefon sektörünü değerlendiren Gates, Microsoft'un iki nedenden ötürü Windows Mobile ile başarısız olduğunu açıkladı.

Bilgisayar sektörünün en büyüklerinden Microsoft, akıllı telefon sektörüne de girmeye çalıştı ancak ne yazık ki başarısız oldu. Şirketin geliştirdiği "Windows Mobile" kullanıcılar tarafından çok da kabul görmedi. Teknoloji devi, bu reddedişi kısa bir süre içerisinde fark etti ve "Windows Phone"lar üzerinde çalışmaya başladı. Ancak bu kez de ABD yönetiminin "haksız rekabet" soruşturması, şirketi akıllı telefon sektöründen daha da uzaklaştırdı.

Şimdi ise Microsoft'un bir numaralı ismi Bill Gates, New York Times tarafından düzenlenen bir konferansa katıldı ve şirketin akıllı telefon sektöründeki hatalarından bahsetti. Gates, Android'in ve dolayısıyla da Google'ın bu kadar büyümesine esas fırsatı kendilerinin verdiğini kabul etti. Ayrıca Bill Gates'e göre Microsoft, Motorola'yla yapılacak devasa bir anlaşmayı göz göre göre kaybetti.

Bill Gates

Gates "Motorola'nın telefonunda kullanmak istediği Windows Phone sürümünü sadece 3 ay geciktirdik ve bu da sektörde kaybetmemize neden oldu." derken, bu Motorola telefonun hangi model olduğunu açıklamadı. Ancak Gates'e göre eğer Microsoft bu anlaşmayı sağlıklı bir şekilde yürütebilseydi ve haksız rekabet soruşturması olmasıydı bugün insanlar Android yerine Windows Mobile kullanıyor olacaktı.

Motorola, 10 yıl önce telefonlarında Android işletim sistemini kullanmaya başladı. Bu da Microsoft'a ciddi anlamda bir darbe vurdu. Ayrıca aynı dönemde hem Motorola hem de ABD'nin büyük operatörlerinden Verizon, Microsoft'u işletim sistemi konusunda ciddi bir baskı altına aldı. Bu baskıların bir sonucu olarak da Microsoft'un değil, Google'ın yıldızı parladı. Gates, yaşanan bu olayın kendilerine 400 milyar dolara mal olduğunu düşünüyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/11/6/20952370/bill-gates-windows-mobile-android-competition-comments-microsoft-antitrust
37
17
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
37
17
6
3
2