Bir Adam, Çiğ Olarak Yediği Deniz Mahsulü Yüzünden Elini Kaybetti

57
34
8
3
1
Güney Kore'de yaşayan 71 yaşındaki bir adam, bir deniz mahsulünü çiğ olarak yerken eline bulaşan enfeksiyon yüzünden sol elini kaybetti.

Dikkatsizce yediğiniz bir yiyecek yüzünden elinizi kaybedeceğiniz hiç aklınıza gelir miydi? Dünyanın en prestijli tıp dergilerinden biri olan The New England Journal of Medicine de yer alan makaleye göre Güney Koreli 71 yaşındaki adam, yediği çiğ deniz mahsulü yüzünden bir elini kaybetti.

Makaleye göre yaşlı adam, deniz mahsulünü tükettikten yaklaşık 12 saat sonra elinde şiddetli bir ağrı hissetmeye başladı. Ağrı geçmeyince hastaneye gitmeye karar veren adam, Chonbuk National University Medical School’daki doktorlarda şok etkisi yarattı. Doktorlara göre yaşlı adamın eli, sandığından çok daha büyük bir sorunla karşı karşıya kalmıştı.

Chonbuk National University Medical School’dan doktor Dr. Karen Wong, konutla ilgili olarak, ‘’Bu bakteri ölümcül olabilir. Farklı türleri var ve eğer çiğ ya da az pişmiş deniz ürünü tüketirseniz bu bakteriye maruz kalabilirsiniz. Yaptığımız incelemeler sonucunda hastanın elinde Vibrio vulnificus bakterisi tespit ettik.’’ dedi.

Yaşlı adamın sol kolunun enfeksiyon kaptıktan 25 gün sonra kesildiğini söyleyen Dr. Wong, ‘’Farklı hastalıklar da bu bakteriyle birleşince ortaya korkunç sonuçlar çıkabiliyor. Vibrio cilde zarar verir ve büyük içi kan dolu şişliklere sebep oluyor. Korkunç bir enfeksiyonla karşı karşıya kaldık.’’ dedi.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/bakteri-bulasti-tek-care-elini-kesmek-2542292/
57
34
8
3
1
Emoji İle Tepki Ver
57
34
8
3
1