Bir Adam, Takıntılı Olduğu Şarkıcının Evini Gözlüğüne Yansıyan Görüntüden Buldu

90
41
18
4
3
Japonya'da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Ülkenin popüler gruplarından bir tanesinin şarkıcısı olan Ena Matsuoka, taciz saldırısına uğradı. Zanlı, polis yetkililerine verdiği ifadesinde, Matsuoka'nın adresine internete yüklediği bir öz çekim aracılığıyla ulaştığını söyledi.

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden bir tanesi olan Japonya'da, akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Ülkenin başkenti Tokyo'da yaşayan Hibiki Sato isimli bir kişi, " Tenshitsukinukeniyomi" isimli bir grubun şarkıcılarından olan Ena Matsuoka'ya saldırdı. Yaşanan olayın ardından gözaltına alınan gencin verdiği ifade ise "yok artık" dedirtti.

Polis yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda zanlının, 21 yaşındaki genç şarkıcının arkasından saldırdığı, şarkıcıyı yerde sürükleyerek kuytu bir yere götürdüğü belirtildi. Saldırgan burada 21 yaşındaki şarkıcıya cinsel tacizde bulundu ve yaşanan boğuşma sırasında şarkıcının yüzünü yaraladı. Polis yetkilileri, güvenlik kameralarında yaptıkları incelemeler neticesinde zanlıyı geçtiğimiz günlerde yakaladı.

Ena Matsuoka

Taciz zanlısı polis ifadesinde, Ena Matsuoka isimli şarkıcı kadının adresini, çektiği bir özçekimden bulduğunu söyledi. Zanlı, çekilen fotoğrafta şarkıcının gözlüğüne yansıyan metro istasyonunu gördüğünü ve bölgeye gittiğini söyledi. Ancak tacizcinin yaptıkları bununla da sınırlı değildi. Tacizci bölgeye geldikten sonra, Matsuoka'nın diğer fotoğraflarını incelediğini, güneş gözlüğündeki yansımalardan evinin perdelerini bulduğunu ve perdelerdeki ışık yansımaları sayesinde de evi tespit ettiğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak kamuoyuna bilgi veren polis yetkilileri, insanların sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda fazlasıyla dikkatli olmaları gerektiğini, sosyal medya aracılığıyla kişisel verilerin, bu gibi yollarla başka birisinin eline geçebileceğini söylediler. 

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-50013088
90
41
18
4
3
Emoji İle Tepki Ver
90
41
18
4
3