Bir Adamın Kafasında, Başını Çarptıktan 5 Yıl Sonra 'Boynuz' Çıktı

106
31
14
6
2
Hindistan'da yaşayan 74 yaşındaki bir adamın başına, akıllara durgunluk veren bir olay geldi. 5 yıl önce başını çarparak hafif yaralanan adamın kafasındaki yara, 5 yıl boyunca uzayarak boynuz haline geldi. Yıllar boyunca talihsiz adamın berberinin çabalarıyla kesilen ancak son dönemlerde sertleşmesi nedeniyle kesilemeyen boynuz, cerrahi müdahaleyle adamın kafasından çıkartıldı.

7.53 milyar insanın yaşadığı gezegenimizde, kimi zaman çok ilginç tıbbi vakalar ortaya çıkabiliyor. Bu kez Hindistan'da yaşanan bir olaysa ciddi anlamda akıllara durgunluk veriyor.

Dünyada belki de eşi benzeri görülmemiş ilginç olay, 74 yaşındaki Shyam Lal Yadav isimli Hint bir çiftçinin başına geldi. Beş yıl önce başını bir yere çarparak çok hafif yaralanan Yadav'ın başında oluşan yara, yıllar içerisinde geçmedi. Zamanla büyüyen ancak bugüne dek herhangi bir soruna yol açmayan yara, zaman zaman Yadav'ın berberi tarafından saç tıraşı sırasında kesildi. Ancak her tıraş sırasında kesilmeye devam eden yara sürekli olarak büyümeye devam etti ve en sonunda da 10 santimetre uzunluğundaki bir boynuz haline geldi. 

  • Not: Az sonra görüntüleyeceğiniz fotoğraflar fazlasıyla hassastır. Gerekli mozaikleme işlemleri yapılmış olsa da midesi hassas olan kişilerin görüntülere bakmaması şiddetle tavsiye edilir.

boynuz

2014 yılında yaşadığı olayın ardından bu hale gelen talihsiz adam, son dönemlerde boynuzun, iyiden iyiye sertleşmesi ve artık berberinin müdahale edememesinden dolayı Hindistan'ın Sagar şehrinde bulunan Bhagyoday Tirth Hastanesi'ne başvurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan doktorlar, bu durumun nadir de olsa yaşanabileceğini söyleyerek, bu tarz oluşumlara "sebasöz boynuz" denildiğini belirttiler. Doktorlara göre bu sebasöz boynuzun yapısı tırnaklarla aynı.

boynuz

Talihsiz adamın kafasında çıkan ve 10 santimetre uzunluğuna ulaşan boynuz, cerrahi müdahalenin ardından çıkartıldı. Bu denli uzayan bir boynuzun tıp tarihinde bir ilk olduğunu açıklayan doktorlar, bu vakayı uluslararası cerrahi dergilerine bildireceklerini açıkladılar.

boynuz

Talihsiz adamın iyileşme süreci devam ederken bilim insanları, bu boynuzların spesifik nedeninin ne olacağına dair çalışmalarını sürdürüyorlar.

  • Not: Yukarıda yer alan görüntülerin sansürlenmemiş hallerine burada bulunan bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz. Görüntülerin fazlasıyla hassas olduğunu bir kez daha belirtmekte fayda var.
Kaynak : https://www.unilad.co.uk/news/mans-horror-as-four-inch-devil-horn-grows-out-of-his-head/
106
31
14
6
2
Emoji İle Tepki Ver
106
31
14
6
2