Bir An Gerçek Olduğuna İnanamayacağınız 7 İlginç Bilimsel Bilgi

191
35
27
15
15
Gezegenimiz ve evrenimiz öylesine ilginç ki, bazen hiç inandırıcı gelmeyen şeylerin aslında gayet doğru olduğuna şahit olabiliyoruz. Bu tip bilgiler, bilimin büyüleyiciliğini de gözler önüne seriyor.

İşte ilk etapta aklınızın almayacağı, bazıları daha önce aklınızın köşesinden bile geçmemiş olan her biri birbirinden ilginç 7 bilimsel bilgi:

1. Hayatınız boyunca çıplak gözle Dünya'nın yüzeyine kıyasla Ay'ın daha fazla yüzeyini gördünüz. Uzaktan da olsa...

Ay'ın gördüğümüz yüzeyi yaklaşık 20 milyon km²'lik bir alana sahip. Avrupa kıtasının tamamını görmüş olsaydınız bile sadece 10 milyon km²'lik bir alan görmüş olacaktınız.

2. Bir toz tanesi, boyut olarak Dünya'nın boyutuyla bir atomun boyutunun tam ortasında yer alır.

3. Mavi balinalar günde toplam 3620 kg ağırlığında besin tüketirler. Yavruları 3 ton olarak doğar ve bir yaşlarını doldurana kadar günde 90 kg alırlar.

4. Dünya Güneş tarafından yutulmadan ve başka bir şekilde yok olmadan yeterince uzun süre var olmaya devam etseydi, gökyüzünde Ay ve Güneş de dahil hiçbir gök cismi göremeyecektik. 

Bunun nedeni evrenin ışık hızından bile daha yüksek bir hızda genişlemeye devam ediyor olması. Bu nedenle milyarlarca yıl sonra Güneş bile bizden ışık hızından daha yüksek bir hızda uzaklaşmaya başlayacaktı ve bu noktada ışığı bize ulaşamayacağı için, kendisini göremeyecektik.

5. Vücudunuzdaki bakteri sayısı, gezegenimizdeki toplam insan sayısından daha fazladır.

6. Katil balinalar, geyiklerin doğal avcıları arasındadır.

7. Kleopatra Giza Piramitleri'nin yapılış tarihine kıyasla, Ay'a iniş tarihimize daha yakın bir zamanda yaşamıştır.

Kleopatra'nın yaşadığı yıllar Giza Piramitleri'nin yapılış tarihleri arasında 2500 yıl vardır. Kleopatra ile Ay'a iniş tarihimiz arasında ise 2000 yıl vardır.

191
35
27
15
15
Emoji İle Tepki Ver
191
35
27
15
15