Bir Analiste Göre Apple, 5G Destekli iPhone'ları 2021'e Kadar Çıkaramayacak

18
5
3
1
0
Telekomünikasyon teknolojileri açısından günümüzün en önemli gelişmelerinden olan 5G konusunda Apple, rakiplerinden bir adım geride kalabilir.

Birçok akıllı telefon üreticisi, 2019 yılı içerisinde 5G bağlantı desteği bulunan modellerini satışa sunmayı planlıyor. Ancak bu markaların arasında Apple’ın adı pek geçmiyor. UBS analisti Timothy Arcuri’nin yayınladığı bir rapora göre Apple, 5G modemli telefonlarını 2021 yılına kadar çıkaramayabilir.

Qualcomm ve Intel modemleri

Apple’ın 5G modemleri satın alabileceği beş farklı firma bulunuyor ancak bazıları Apple için henüz bir seçenek değil. Şu an için Apple’ın en olası tedarikçisi Intel. ABD merkezli yarı iletken üreticisi, eski iPhone modellerine ek olarak iPhone XS ve iPhone XR’ın da modem tedarikçisi.

Ancak iş 5G modeme geldiğinde Intel burada rakiplerinden bir adım geride kalıyor. Intel, geçtiğimiz aylarda 5G modemlerini 2020’nin ilk yarısında üretebileceğini açıklamıştı ancak Arcuri'ye göre 5G modemlerin bu tarihte yetişmesi imkansız. Bir diğer güçlü aday olan Qualcomm ise Apple ile şu günlerde davalık olduğu için iki şirketin işbirliği yapabileceği düşünülmüyor.

Samsung, Huawei ve MediaTek

Apple’ın 5G modem için tedarikçisi olabilecek bir diğer şirket de Samsung. Bilindiği üzere Samsung, Apple’a OLED ekranları da tedarik ediyor. Ancak iş 5G modemlere gelince Samsung’un OLED ekranlar kadar paylaşımcı olmayacağı kesin. Özellikle markanın bu sene çıkaracağı Galaxy S10 5G ve çıkaracağına kesin gözüyle bakılan 5G Galaxy Note 10 varken Samsung baş rakibine bu alanda tedarikçi olmaktan kaçınabilir.

Bir diğer aday olan Huawei. ABD ve Çin arasındaki gerginliğin yanı sıra ABD’nin Huawei’yi casusluk yapmakla suçlaması Çinli şirketi 5G modem alınabilecek adaylar arasından çıkarıyor. MediaTek’in modemleri ise henüz Apple'ın istediği düzeyde değil.

Apple’ın Durumu

Apple’ın farklı tedarikçilerle çalışması neredeyse imkansıza yakın dolayısıyla gelen haberlere göre Apple, kendi 5G modemlerini üretiyor ve bu modemler 2021 yılı içinde satışa sunulabilir hâle gelecek. Ancak 5G modem tedarik edilememesi durumunda modemlerin bitiriliş tarihi öne çekilebilir.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Apple-iPhone-5G-2020-release-delay_id115038
18
5
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
5
3
1
0