Bir Araştırmaya Göre 3 Boyutlu Yazıcıyla Kitle İmha Silahları Basılabilir

12
4
2
1
0
Kötü niyetli kişiler yakında üç boyutlu yazıcı ve yapay zekayı kullanarak kitle imha silahları, kimyasal ve biyolojik silahlar üretebilir. En azından yeni yapılan bir araştırmaya göre durum bu.

Çok uluslu bir araştırma grubu, Middlebury Uluslararası Çalışma Enstitüsü önderliğinde yeni bir rapor hazırladı. Bu rapora göre dünya çapında üreticilere büyük katkısı bulunan teknolojiler, kötü amaçlarla da kullanılabilir. 

Araştırmacılara göre yeni gelişen teknolojilerden 3 boyutlu baskı ve yapay zeka teknolojileri, üç farklı alanda güvenlik tehditi ortaya çıkmasına sebep oluyor. 

Bu güvenlik tehlikelerinden ilki, hali hazırda nükleer silah denemeleri yapan Kuzey Kore gibi ülkelerin bu teknolojiler sayesinde gerekli parçaları hızla basabilmesi. İkincil olarak bir ülke veya organizasyon içinde birileri gizlice kendi kitle imha silahı projesini yürütebilecek olması.

üç boyutlu baskı

Rapora göre  3 boyutlu baskı ve yapay zeka daha önce tahmin edilemeyen kitle imha silahı tehditlerinin ortaya çıkmasına neden olabilir. Araştırmacılar bunu “kimsenin şimdiye kadar düşünmediği yeni bir şey” diye açıklıyor. 

Araştırmacılar, hazırladıkları rapordan sonra devlet görevlilerinin bu teknolojilerin kitle imha silahı üretim potansyelini ciddi şekilde dikkate alacaklarını düşünüyor. Araştırmacılardan Miles Pomper, “Şu anda insanlar buna gerektiği kadar odaklanmıyor. Bu (çalışma) da odaklanmaları için alarmları çalmaya çalışıyor.” diyor. 

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/3d-print-weapons-of-mass-destruction
12
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
4
2
1
0