Bir Araştırmaya Göre Düşük Gelirli İnsanlar, Zenginlere Göre Paylaşıma Daha Açıklar

15
10
6
5
3
Yapılan bir araştırma sonucunda servet orantılarına bakıldığında düşük gelirli insanların, zengin insanlara göre paylaşıma açık olduğu anlaşıldı.

Queen Mary Üniversitesi'nin yaptığı yeni bir çalışma, insanların daha az servete sahip olduklarında topluma daha fazla katkıda bulunabileceklerini ileri sürmektedir. Araştırmacılar, durumun empati seviyesi ile ilgili bir şey olmamasına rağmen bu şekilde olduğunu belirtti.

Araştırmacılar, insanların gerçek parayla test edilmesi için onları işe aldıkları bir sosyal deney gerçekleştirdi. İnsanlar başlangıçta ne kadar para verildiğini belirleyen “daha ​​düşük statü” veya “daha ​​yüksek statü” olarak tanımlandılar. Sonrasında ise bir dizi teste tabi tutuldular.

Bazen insanların zenginlikleri tesadüfen belirlendi ancak diğer zamanlarda kazançları gösterdikleri çabalarına dayanıyordu. Katılımcılara ne kadar para biriktirmek istedikleri ve bir grup kediye ne kadar bağışta bulunmak istedikleri soruldu.

Genel olarak daha düşük statüye sahip katılımcılar, kediler için daha fazla katkıda bulunmayı seçtiler. Şans eseri daha yüksek statü kazanan katılımcılar bile kediler için daha az miktarda yardım yapmayı tercih ettiler. Araştırmacılar, insanların şans yerine kendi çabasıyla yüksek bir statü kazanması halinde, kazandığı şeyi korumak istemesinin daha olası olduğunu belirtti.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/lower-status-people-more-likely-to-share-wealth-than-higher-status-people-2018-6
15
10
6
5
3
Emoji İle Tepki Ver
15
10
6
5
3