Bir Araya Geldiklerinde Dünyanın Seyrini Bile Değiştirebilecek 3 Teknoloji

14
8
1
0
0
Hızla gelişen dünyamızda, birçok teknolojik gelişme gerçekleşiyor. Bunlar arasında bulunan 3 güçlü yapının, dünyayı değiştirebileceği savunuluyor.

Yapay zeka, sanal gerçeklik ve nesnelerin interneti, günümüzde sık sık karşılaştığımız kelime gruplarıdır. Bu kavramların üzerine eğilen araştırmacılar, bahsi geçen teknolojilerin hızla ilerleme kaydetmesine ve güçlenmesine olanak sağladılar. Ancak bu 3 güçlü teknoloji, kötüye kullanımı halinde büyük zararlara da yol açabilir.

Bisiklet yarışlarından tutun da yüksek simülasyon deneyimi içeren kavramlara kadar çoğu alanda, teknolojinin etkileri yaşanıyor. Her yenilik bizler için ufuk açıcı özelliğe sahip olsa da bazı zamanlarda bu yenilikler beklenmedik sonuçlar doğurabiliyor.

Öte yandan bu 3 güçlü teknolojinin kesişim kümesi; tasarım, bakım, lojistik ve birçok alandaki endüstriyel gelişmeleri etkileyebilecek güce sahip. Çeşitli ve geniş kullanım alanlarına sahip bu teknolojileri kısaca özetlemek gerekirse; yapay zeka, bir bilgisayarın veya bilgisayar kontrolündeki bir robotun çeşitli faaliyetleri zeki canlılara benzer şekilde yerine getirme kabiliyetidir diyebiliriz. Sanal gerçeklik, insanların hem keşfedip hem de etkileşime girebildiği üç boyutlu bilgisayar teknolojileri ile oluşturulmuş ortama verilen isimdir. Son olarak nesnelerin interneti (IoT), fiziksel nesnelerin birbirleriyle veya daha büyük sistemlerle bağlantılı olduğu iletişim ağıdır.

Aslına bakılırsa bu üç teknoloji her ne kadar birbiri ile ayrık dursa da kesişimleri oldukça geniş iş alanlarına yer hazırlar. Aynı şekilde kötüye kullanımları da dünyanın seyrini değiştirebilecek kadar büyük bir etkiye sahiptir.

Kaynak : https://readwrite.com/2018/06/20/how-three-disruptive-technologies-can-work-together-to-change-the-world-as-we-know-it/
14
8
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
8
1
0
0