Bir Blogger, Elektrik Süpürgesine Spotify Kurdu

37
8
6
5
2
Bir Blogger, Elektrik Süpürgesine Spotify Kurdu
Popüler çevrimiçi müzik servisi Spotify, bilgisayar, tablet ve telefonlarda kullanılabiliyor. Ancak bu zamana kadar elektrik süpürgesinde kullanıldığını hiç görmemiştik. Eddie Zhang isimli bir blogger, Spotify’ı Xiaomi’nin birinci nesil robot süpürgesine yükledi.

Spotify, mevcut konumu itibarıyla dünyanın en popüler müzik servisi sıfatına sahip. Bir çoğumuz, bilgisayarımızda ya da cep telefonumuzda Spotify’ı kullanıyoruz. Ama muhtemelen hiçbirimizin aklına Spotify’ı elektrik süpürgesine yüklemek gelmemişti.

Eddie Zhang isimli blog yazarı, Xiaomi’nin birinci nesil akıllı robot süpürgesine Spotify’ı yüklemeyi başardı. 

Spotify’ı Raspberry Pi mini bilgisayarına kurmanın geçici çözümleri bulunmakta. Zhang’ta bu çözümü kullanarak robot süpürgeye Spotify’ı kurmayı başardı. Eddie Zhang, süpürgeye Spotify’ı kurmak için Raspotify’ı kullandı. Raspotify, Raspberry  Pi’da çalışan Debian tabanlı bir işletim sistemi olan Raspbian’a Spotify’ı kurmak için kullanılan açık kaynaklı bir istemci. 

Siz de bir robot süpürgeye Spotify’ı kurmak istiyorsanız birkaç adımı takip etmeniz gerekiyor. İlk olarak süpürgeniz kök dizinine SSH (güvenli kabuk) girmeniz gerekiyor. SSH girdikten sonra Curl ve Raspotify’ı kurmanız gerekiyor. Curl ve Raspotify’ı kurduktan sonra Raspbian’da Librespot’u yüklemek için .config dosyası oluşturmanız gerekiyor. Bu şekilde sizin akıllı robot süpürgeniz, evde gezen bir müzik dinleme aygıtına dönüşebilir.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/this-guy-installed-spotify-on-his-xiaomi-vacuum-cleaner/
37
8
6
5
2
Emoji İle Tepki Ver
37
8
6
5
2