Çakmağın Basit Bir Alet Olduğu Fikrini Tamamen Değiştirecek 4 Fantasik Kullanım Şekli

0
0
0
0
0
Çakmağın Basit Bir Alet Olduğu Fikrini Tamamen Değiştirecek 4 Fantasik Kullanım Şekli
Basit bir ateş yakma aracı olarak kullandığımız çakmakların aslında farklı şekillerde de kullanılabileceğini gösteren video.

Çakmakları genellikle çok basit şeyleri yapmak için kullanırız, tüp ya da sigara yakmak gibi. MrGear isimli YouTube kanalı, bir çakmakla neler yapılabileceği konusunda izleyenlerin ufkunu genişletecek vide yayınladı.

Dört farklı şekilde kullanıldığını gördüğümüz çakmağı önce bir deodorantla kullanan YouTuber, deodorantın sanki bir sanayi tüpünden çıkan alevler gibi kullnılmasını sağlıyor. 

İkinci bölümde çakmaklarda ateşin yüksekliğinin ayarlamasını sağlayan kısmı bulduğu bir taktikle iyice açan YouTuber, ateşin devasa boyutlara ulaşmasını sağlıyor.

Üçüncü bölümde yine çakmaktan çıkan bir parçayı çakmağın içindeki telin ucuna tutturduktan sonra tutuşturmaya başlayan YouTuber, alev alan parçayı sihirli bir değnek kullanır gibi kullanmaya başlıyor.

Son olarak -belki de en yararlı kısmı- gazı biten çakmağın tekrar nasıl kullanılabileceği konusunda bir tüyo veren YouTube kanalı, çakmak taşından çıkan parçaları bir araya toplayıp aynı çakmak taşını kullanarak alev almasını sağlıyor. Özellikle kamp ortamlarında çok işe yarayacağını düşünüyorum.

Bu enteresan bilgilerle dolu videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0