Bir DDoS Saldırısının Zararı 1.6 Milyon Dolar

22
13
6
3
3
Bir DDoS Saldırısının Zararı 1.6 Milyon Dolar
Kaspersky Lab ve B2B International’ın yaptığı 2016 Kurumsal IT Güvenlik Riskleri çalışmasına göre bir DDoS saldırısının bir şirkete verdiği zarar 1.6 milyon dolar olabiliyor.

Kaspersky Lab ve B2B International, toplam 25 ülkeden 4 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği çalışma, bir DDoS saldırısının şirketlere verdiği zararın 1.6 milyon dolara kadar ulaşmasına sebep olduğunu ortaya çıkardı. %19 ve %20 olmak üzere orta ve büyük ölçekli şirketler için en büyük en büyük masraflar, DDoS saldırısının gerçekleşmesinin ardından kredi ve sigortalardaki oynamalar. Küçük şirketler ise bu saldırıların ardından çalışanlara yaptırdığı fazla mesai sebebiyle büyük bir masrafın altına giriyorlar. Şirketler saldırıyı ilk 24 saat içerisinde fark edebilirlerse, bir sanki günle kıyaslandığında zarar yarı yarıya inebiliyor.

DDoS saldırılarına maruz kalan şirketlerin %37’si, IT çalışanlarının sayısını ciddi şekilde arttırmayı hedefliyorlar. 

Kaspersky DDoS Koruma Proje Müdürü Alexey Kiselev, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Araştırmamız gösteriyor ki DDoS saldırıları şirketler için en pahalı siber tehditlerden biri. Bu tip saldırılar virüslerden veya şifreleyen kötü amaçlı yazılımlardan daha pahalı. Tek bir DDoS saldırısı bile internet hizmetlerini uzun süre boyunca durdurabiliyor, şirketin itibarına zarar verip şirkete mevcut veya potansiyel müşterilerini kaybettirebiliyor. Süresi uzamış DDoS saldırılarının başarılı internet şirketlerinin iflasına ve hatta kapanmasına yol açtığı durumlar görüldü. Buna karşı proaktif önlemler almak, şirketlerin gerçekleşen DDoS saldırılarını hızlıca fark etmesini sağlıyor ve şirketler Kaspersky DDoS Protection gibi çözümlere de sahipse, DDoS istihbarat servisleri sayesinde saldırı başlar başlamaz saldırıdan haberdar olabiliyor. Böylece herhangi bir riski ortadan kaldırabiliyor.

22
13
6
3
3
Emoji İle Tepki Ver
22
13
6
3
3