Bir Devrin Sonu: iPad 2'ler Artık Resmen 'Vintage Model'

19
6
2
1
1
Apple'ın ilk olarak 2011 yılında üretmiş olduğu ve bugüne kadar en uzun süre teknik destek verdiği iPad 2 modeli, bugün itibarıyla vintage modeller listesine eklendi.

Bilindiği üzere Apple, üretiminin üzerinden 5 yıl geçen ürünlerini vintage model, 7 ve daha uzun süre geçmiş olan ürünlerini de eski modeller listesine ekliyor. Apple'ın bir döneme damga vurmuş olan iPad modeli iPad 2 ise bugünden itibaren vintage modeller listesine eklendi. iPad 2 sahipleri bugünden sonra ürünleri için teknik destek alamayacaklar. Ülkemizde ve Kaliforniya'da iPad 2 ürünlerine teknik destek 2021 yılına kadar devam edecek. Bunun sebebi ise müşterilerin yasalarla güvence altına alınmış olması.

İlk olarak 2011 yılının Mart ayında piyasaya çıkmış olan iPad 2'ler, beklenenden fazla ilgi görmüştü. Hatta bazı ürünler, Apple tarafından çok daha kısa bir süre içerisinde vintage ve eski modeller listesine ekleniyordu. Ancak iPad 2 üretiminin 8. yılında vintage modeller listesine eklenmiş oldu. Ülkemizde uygulanan yasalar gereğince 2021 yılına kadar teknik destek sürmeye devam edecek. iPad 2'ler bu sürenin dolmasıyla birlikte eski modeller listesine eklenecekler.

iPad 2'ler hem kullanıcılar hem de Apple için özel bir yere sahip. Bunun sebebi ise iPad 2'ler hem en uzun süre destek verilen tablet oldu hem de Steve Jobs'ın tanıttığı son tablet olmasıydı.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/05/01/apple-obsoletes-eight-year-old-ipad-2-models/
19
6
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
19
6
2
1
1