Bir Dilim Pizzanın Bile Radyasyon Yaydığını Biliyor musunuz?

1
0
0
0
0
Günümüzün en büyük sorunlarından biri olan artan radyasyon miktarı sorununa çözüm ararken bir dilim pizzanın bile radyasyon yaydığı ortaya çıktı.

Her ne kadar teknolojinin gelişmesi bizler için önemli getiriler sunuyor olsa da, en büyük dezavantajı ise her elektronik cihazın yaydığı radyasyon oluyor. Günümüzde bilinçlenen kullanıcılar SAR değeri dediğimiz her telefonun yaydığı radyasyon oranına dikkat ederken, aynı zamanda televizyon, buzdolabı, bilgisayar gibi aklınıza gelebilecek her elektronik cihazda belli oranlarda radyasyon salınımı oluyor.

Bunların hepsinin bir evde toplandığını düşünürsek, evimiz bir radyasyon yuvası olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz. İşte bu noktada yapılan ilginç bir deney radyasyonun sadece elektronik cihazlarda olmadığını ortaya çıkardı.

Radyometrik Termal Kamera denilen ve çektiği bölgenin radyasyon oranını gösteren kamera ile yemek fotoğrafları çeken Brea Souders, herhangi bir nesnenin çok düşük oranda dahi olsa radyasyon yaydığını farketmiş.

Genellikle mikrodalga fırından çıkan hazır yemeklerde yükselen radyasyon oranı, fırını kullanmasanız dahi radyo dalgaları yayabiliyor. Buna örnek olarak yukarıdaki tost, yumurta ve sosisten oluşan kahvaltı tabağı ya da aşağıdaki hot dogları gösterebiliriz.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0