Bir Drone Londra’da Neredeyse Uçak Düşürüyordu!

2
0
0
0
0
Londra semalarında, bir uçak ve drone çarpışıyorlardı. Drone'u farkeden pilot manevra yaparak Shard gökdeleninin yakınından uçtu, kaza önlendi.

Londra semalarındaki bir uçak, son anda akılalmaz derecede ilginç ve büyük bir kazadan kurtuldu. Airbus'ın A320 tipi uçağı Londra üzerinde uçarken mürettebat olarak 165 yolcu taşıyordu. Bir anda karşısına çıkan drone ile çarpışmak üzereyken bu minik canavarı fark eden pilot, eğer drone'u birkaç saniye geç fark etmiş olsaydı şu anda tüm haber sitelerinde "Londra'daki esrarengiz uçak kazası" diye bu durumu konuşuyor olabilirdik. 

Drone'dan kurtulmak için uçağı alçaktan uçurarak irtifa kaybettiren pilot, aynı zamanda Shard isimli gökdelene 650ft kadar yaklaşmak zorunda kalmasına rağmen bu tehlikeli manevra sayesinde çarpışma yaşanmadı.

Uçak ekibi, drone’un sağ kanattan yaklaştığını düşünüyor. Henüz İngiltere'de 7 kg üzerindeki droneların uçması hakkında yasal bir düzenleme yapılmadı. Drone'un, uçağa 20m kadar yaklaştığı düşünülünce, bu hadisenin boyutu daha iyi anlaşılıyor. Pilotun verdiği bilgilere göre, çarpışma kıl payı önlendi.

Bu olaydan sonra İngiliz hükümetine bağlı bir ekip, radikal bir test programı başlattı. Uçakların penceresine ve gövdesine bilerek drone çarptırılacak ve oluşacak kaza tipleri öğrenilecek. 250.000 Sterlin bütçe ayrılan bu testler birkaç özel hava alanında yapılıyor.

İki milyondan fazla drone’un İngiliz semalarında uçtuğu düşünülüyor ve bu araçlar arasındaki iyi bir drone'un İngiltere'de en az 500 Sterlin'i aşan fiyatlara sahip olduğu biliniyor. Geçtiğimiz yaz boyunca, İngiltere’de bir dizi benzer olay -hatta 62 kişiyi taşıyan bir yolcu uçağı da dahil- olmuş, yetkililere bildirilmişti.


 
Sonuç olarak bir hobi şeklinde başlayıp artık iyice yaygınlaşmaya başlayan drone kullanımlarında ciddi yaptırımlar ve düzenlemeler getirileceği kesin. Bilinçsiz drone kullanıcıların ciddi can kayıplarına yol açacak kadar sorun teşkil edebilmesi nedeniyle küresel çapta dronelar konusunda katı hava sahası kuralları gelecek gibi duruyor.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/news/article-3943990/Major-air-catastrophe-central-London-avoided-pure-luck-drone-missed-plane-165-passengers-board-just-60-FEET.html
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0