Yine Facebook, Yine Skandal: 14 Milyon Kişinin Özel Gönderileri İfşa Edildi

27
22
1
0
0
Bildiğiniz üzere yaşanan son Facebook skandalları sonrası birçok insan bu sosyal medya platformunu terk etti. Ancak siz hala severek kullanıyorsanız, dikkat etmeniz gereken bir konu var: Bir Facebook hatası tüm özel bilgilerinizin paylaşılmasına neden olmuş olabilir.

Facebook özellikle Cambridge Analytica olayları sonrası, her alanda değer kaybetmeye başladı. Ardından biraz olsun ayağa kalkan sosyal medya devi, şimdi bir hata daha yaparak “Bu kadarı da fazla!” dedirtti. Utanç verici hata kapsamında, 14 milyon kullanıcının özel verileri kamuya açık olarak paylaşılmış olabilir.

Facebook’a göre 18 Mayıs ile 22 Mayıs arasında yayınlanmış olan yazılar, yanlışlıkla paylaşılmış olabilir. Ardından bu büyük hayatı fark eden sosyal medya platformu, 27 Mayıs’da gönderileri özel olarak değiştirdi ancak muhtemelen 9 gün içerisinde birçok kişi özel bilgilerinizi gördü. Facebook olaydan etkilenen talihsiz kullanıcılara bir de hata bildirimi gönderdi. Eğer sizler de“Lütfen yayınlarınızı gözden geçirin” tarzı bir açılır pencere bildirimi aldıysanız, gönderilerinizin içeriğini kontrol etmenizde yarar var.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Facebook Gizlilik Grevlisi Erin Egan, yakın zamanda gönderilerin otomatik olarak ‘herkese açık’ şekilde paylaşılan bir hata bulduklarını ve bunu fark eder etmez düzelttiklerini belirtti. Egan buna ek olarak, kullanıcılardan önlem için tekrar gönderilerinin gizlilik durumlarını kontrol etmelerini istedi. Facebook durumdan dolayı üzüntüsünü ifade ederek özür dilese de akıllara tekrar Cambridge Analytica skandalları geldi.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/please-review-your-posts-facebook-accidentally-shared-14-million-users-private-posts/
27
22
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
27
22
1
0
0