Bir Fotoğrafçı, Uluslararası Uzay İstasyonunu İki Güneş Lekesi Arasından Geçerken Yakaladı

29
7
2
1
0
Bir Fotoğrafçı, Uluslararası Uzay İstasyonunu İki Güneş Lekesi Arasından Geçerken Yakaladı
İspanyol fotoğrafçı Dani Caxete bir yarışma için çektiği fotoğrafla tüm dikkatleri üzerine çekti. Caxete, 0,5 saniyede ISS'nin iki güneş lekesi arasından geçişini fotoğrafladı.

Astrofotoğrafi, bol sabır ve planlama gerektirir ancak bazen de İspanyol fotoğrafçı Dani Caxete'nin ki gibi hızlı reflekslere ihtiyacınız vardır. 2018 Yılı Astronomi Fotoğrafçısı yarışmasına katılan Caxete, iki büyük güneş lekesi arasından hızla geçen Uluslararası Uzay İstasyonunu (ISS) çekti. Fakat fotoğrafçının bu fotoğrafı çekebilmek için çok fazla zamanı yoktu. ISS, 5 mil(8,04672 kilometre) hızla gidiyordu ve yıldızımızın önünden geçmesi sadece 0,5 saniye sürdü.

Elbette bu tarz anları yakalamak için doğru zamanda doğru yerde olmalısınız. Caxete doğru zamanda doğru yerde olmak için CalSky adlı bir uygulamayı kullanıyor. Uygulama, uyduların ve Güneş, Ay, Mars gibi gezegenlerin tam olarak ne zaman nerede olduğunu söyler. Uygulama ona uzay istasyonunun 5 Eylül 2017'de saat 11: 34: 45'te Madrid, İspanya'da bir yolun yakınında doğrudan Güneş'in önüne geçeceğini söyledi. Ünlü fotoğrafçı tüm bu aşamaları da bir videoya çekerek yayınladı.

Caxete, bu çekim sırasında mütevazi ama 24 megapiksellik bir Nikon D610 full-frame DSLR'a takılı keskin uzun Perng 80mm f / 6.8 refrakter teleskopunu kullandı. Doğrudan güneşi hedefleyen ve parlaklığını büyük ölçüde düşüren bir filtre ile, Güneşin önünden geçen ISS'nin beş görüntüsünü ele geçirdi. Fotoğraf, 2018 Yılı Astronomi Fotoğrafçısı yarışmasına girdi. Kazanan fotoğraf 23 Ekim'de seçilecek ve İngiltere'deki Ulusal Denizcilik Müzesi'nde son 10 yılda kazanan görüntülerin bir sergisinde yer alacak.


 

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/07/24/iss-sunspots-photograph-big-picture/
29
7
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
29
7
2
1
0