Bir Geliştirici, iPhone X’un Yardımıyla Yüzünü Görünmez Hale Getirdi!

111
17
17
6
4
Bir Geliştirici, iPhone X’un Yardımıyla Yüzünü Görünmez Hale Getirdi!
Japon uygulama geliştiricisi, yüzünüzü görünmez yapacak iPhone X uygulamasını tanıttı.

Apple bir süredir kötü günler yaşıyor olsa da, 2017’nin sonlarına damgasını vuran iPhone X’lar hala satmaya devam ediyor. Parmak izi okuyucudan vazgeçip FaceID isimli yüz tanıma özelliğine geçmesiyle telefon, yüzünüzü çok daha iyi şekilde tanımaya başladı. Yüzünüzü 3 boyutlu şekilde tarayabilen Truedepth kamerası sayesinde ışık, sakal gibi ortamlardan etkilenmeyen kamera, haliyle bu özelliğini oyun ve diğer uygulamalarda da kullanıyor.

iPhone X’un bu özelliğinin farklı bir amaçla kullanabileceğinin farkına varan Kazuya Nashiro isimli bir uygulama geliştiricisi, üzerinde çalıştığı bir uygulamanın önizlemesini resmi Twitter hesabında paylaştı. Uygulama, yüzünüzü gözler ve ağız hariç tamamen kaldırıyor ve bir nevi görünmez yapıyor.

Harry Potter’ın görünmezlik pelerini gibi çok güzel bir görünüm sunan uygulama, iPhone X’un 3 boyutlu tarama özellikli kamera teknolojisi kullanılarak geliştirilmiş. AR çalışmalarından birisi olan bu uygulama, ileride daha çok geliştirilerek arkadaşlarınızla yüz değiştirme gibi oyunlara dönebilir. Noshiro’nun uygulamayı ne zaman yayınlayacağını henüz bilmiyoruz, ancak ortaya çok güzel bir uygulama çıkacağına inanıyorum.

Kaynak : https://www.theverge.com/2017/12/27/16821260/iphone-x-invisible-face-tracking-see-through
111
17
17
6
4
Emoji İle Tepki Ver
111
17
17
6
4