Bir Genç, 18.000 Metre Yüksekliğe Çıkabilen Kendi Planörünü Tasarladı

27
15
3
1
0
Bir üniversite öğrencisi olan Blake'in tasarladığı planör 60.000 fit yüksekliğe kadar çıkıp, yeryüzüne sorunsuz bir şekilde iniş yapabiliyor.

Günümüzde uzak mesafelerdeki hava araçları ile iletişim kurmak ve onları kontrol etmek için inanılmaz miktarda yatırım yapılıyor. Düşük sıcaklıkta çalışan bataryalar, onları sıcak tutmak için gereken vericiler yüksek irtifada araçların karşılaştıkları en büyük problemlerden sadece bazıları.

Blake adında bir genç, yüksek irtifaya çıkarmak için lateks ve helyum kullanarak küçük bir planör tasarladı. Bu planör ile neredeyse atmosfer sınırına bile çıkabilmek mümkün.

Planör belli bir yüksekliğe kadar balonlarla çıkıyor ve sonra planörü kontrol eden Ardupilot Mega devreye giriyor. Blake, tasarımının 60.000 fit yüksekliğe kadar çıkabildiğini, otopilotun gayet iyi iş çıkardığını, ancak bu yükseklikten sonra iletişim problemleri ile karşılaştığını söyledi. Blake, ilk uçuşun gayet başarılı olduğunu, inişin ise rüzgar yüzünden hedeften 9 mil uzağa gerçekleştiğini belirtti..

Projenin tanıtım videosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://hackaday.com/2019/04/06/gliding-back-home-from-60000ft/
27
15
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
27
15
3
1
0