Bir Grup Öğrenci, Istakoz Kabuklarından Geri Dönüştürülebilir Plastik Üretmeyi Başardı

8
6
2
2
0
Kraliyet Sanat Koleji ve Londra Imperial Koleji'nde bir öğrenci grubu, ıstakoz kabuğunda bulunan bir maddeyi doğada çözünebilir plastik haline getirebilen bir yöntem keşfetti. Ekip, yöntemlerinin plastik atıkları azaltmaya yardımcı olacağını umuyor.

Kraliyet Sanat Koleji ve Londra Imperial Koleji'nden bir grup öğrenci, doğaya faydasının olacağını umdukları yeni bir keşif gerçekleştirdiler. Grup, ıstakoz kabuğunu doğada çözünebilir plastiğe dönüştürebilen yöntemleri ile doğadaki plastik atıkların sayısını azaltmayı umut ediyor.

The Shellworks adı altında faaliyet gösteren grup, biyolojik olarak parçalanabilen ve yeniden kullanılabilen "kitin" adlı bir maddeden bitki saksıları, cüzdan, plastik torba gibi maddeler üretebiliyor.

Kitin, kabuklu deniz hayvanlarının kabuklarında bulunan bir madde. Öğrenciler, kitini deasetilasyon işlemi ile "kitosan"a ve daha sonra kitosanı da plastik benzeri bir malzemeye dönüştürebilen bir makine tasarladı.

Çalışmayı gerçekleştiren grup, buldukları yöntemin gezegenimizdeki plastik atıkları büyük oranda azaltmaya yardımcı olabileceğini düşünüyorlar.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/lobster-shells-plastic-biodegradable-recycle-single-use-waste-2019-5
8
6
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
8
6
2
2
0