Bir Hacker Şifrenizle Neler Yapabilir?

30
7
3
3
2
Hacker saldırıları, internet çağının en yaygın suçlarından ve ne yazık ki çoğu zaman bu saldırıların nasıl ve ne zaman başladığını anlamak bile güç. Üstelik hackerlar yalnızca şifrenize erişerek, pek çok zararlı eylemde bulunabiliyor.

İnternet artık kötü amaçlı yazılımlar yardımıyla türlü suçlar ve dolandırıcılık için avını arayan hackerlarla dolu. Üstelik tahmin edemeyeceğimiz kadar kolay bir şekilde bilgilerimize erişebilecek yöntemler kullanıyorlar. Her ne kadar önlem almak için pek çok yolu denesek de bir hacker saldırısına uğramayacağımızın garanisi yok. Bu sebeple konu hakkında olabildiğince bilgi sahibi olmak gerekli.

Bilmemiz gereken şeylerin başında da hackerların bilgilerimize ulaşmak için kullandığı yollar var. Aslında pek çok farklı yol sayabilmek mümkün fakat en çok rastlananı ve en zararlı olanı, şifrelerin ele geçirilmesi durumu ve hackerlar şifrelerimizi ele geçirmek için oldukça kolay bir yol bulmuş durumdalar. Temelde çok sayıda kullanıcı adı ve şifrenin bulunduğu bir veritabanına sürekli olarak bu bilgilerin eklenmesi ve hackerlar tarafından kullanılması işlemine dayanan bu yöntemle hackerlar, kullandıkları yazılımlar yardımıyla kısa sürede pek çok bilgiye erişebiliyor.

Bu yöntemle yapılan saldırıların miktarı ise aslında düşünülenden oldukça fazla. Shape Security isimli siber güvenlik şirketinin verilerine göre internet sitelerine yapılan giriş denemelerinin %90'ı gerçek kullanıcılara değil siber saldırı yapmaya çalışan hackerlara ait. Bu da durumun ciddiyetini ortaya koyuyor. Havayolu şirketlerinin internet sitelerinde yapılan giriş denemelerinden %60'ının saldırı amaçlı olduğu belirlenmiş durumda. Bankaların internet sitelerinde %58 olan bu oran otellerde ise %44.

Elde edilen verilere göre bu saldırılardan %3'ü sonuç alıyor ve kullanıcıların bilgileri ele geçiriliyor. Peki hackerlar şifrenizi ele geçirdikten sonra ne yapıyor?

Hackerlar, kullanıcı adınızı ve şifrenizi bilerek pek çok farklı bilgiye erişebilir. Genelde ilk ele geçirmeye çalıştıkları şey kredi kartı bilgileriniz ve şifreleriniz oluyor. Bu ödeme bilgileriyle sizin adınıza harcama yapabiliyorlar ve bu harcamalar sizi suçlu durumuna sokabilecek illegal alımlar için de kullanılabiliyor. Aynı zamanda kişisel bilgilerinize erişim imkanı veren bu 'şifreyi ele geçirme' olayı, kullanıcısı olduğunuz internet sitesinde yer alan tüm bilgilerinize, mesajlarınıza ve 'özel' olduğu içi paylaşmak istemeyeceğiniz diğer bilgilere de ulaşmalarını sağlıyor. Tam da bu sebeple konuya 'hackerların benimle ne işi olur' şeklinde yaklaşmak yerine biraz daha dikkatli olmalıyız.

Kaynak : https://latesthackingnews.com/2018/07/22/what-hackers-are-doing-with-your-passwords/
30
7
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
30
7
3
3
2