‘Bir İnsan En Fazla Ne Kadar Yaşayabilir?’ Sorusunun Cevabı Bulundu!

1
0
0
0
0
‘Bir İnsan En Fazla Ne Kadar Yaşayabilir?’ Sorusunun Cevabı Bulundu!
Bilim insanları, istisnalar dışında bir insanın en fazla kaç yıl yaşayabileceğini açıkladı.

İnsan Ölüm Veritabanı Projesi’nin verilerinden faydalanarak Fransa, Japonya, İngiltere ve ABD’deki 110 yaşını geçen insanlarının ölümlerini araştıran bilim insanları, son 20 yılda insan yaşam süresinde azalmanın olduğunu ortaya çıkardı.

Nature Dergisi’nde yayınlanan araştırmaya göre her 10 bin kişiden yalnızca bir tanesinin 125 yaşına kadar yaşama 'şansının' bulunduğunu belirten Albert Einstein Tıp Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Jan Vijg, istisnaları ortadan kaldırdığımızda bu yaşın en fazla 115 olacağını belirtti. Vijg, araştırmayla ilgili olarak "Elde edilen veriler, insan yaşamının sınırına yaklaştığımızı gösteriyor. İnsanın maksimum yaşam süresi yaklaşık 115 yıl. Bu süreyi aşmak neredeyse imkansız. Bir insanın 125 yaşını aşması çok küçük bir ihtimal" açıklamasında bulundu.

İnsanların yaşam sürelerinin ortalaması 19. yüzyıldan bu yana tıpta yaşanan gelişmelerden sonra her geçen gün artmaya başlamış, günümüzde 100 yaşını geçen insanların sayısı çoğalmıştı. Fransa doğumlu Jeanne Calment, 1997 yılında vefat ettiğinde 122 yaşındaydı ve bu zamana kadar en uzun süre yaşayan insan unvanına erişmişti. 

Kaliforniya Üniversitesi ve Max Planck Demografik Araştırma Enstitüsü tarafından oluşturulan İnsan Ölüm Veritabanı, araştırmacılar ve gazeteciler için insan nüfusu ve ölüm oranlarıyla ilgili bilgiler sağlıyor.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0