Bir İşletmeci, Müşterilerinin Sosyalleşmesi İçin Cep Telefonu Sinyallerini Kesti

0
0
0
0
0
İngiltere’de bir işletme sahibi, müşterilerinin arkadaşlarıyla konuşmak yerine telefonlarıyla ilgilenmesinden duyduğu rahatsızlığı ortadan kaldırmak için cep telefonu sinyallerini kesti.

Hayalinde ‘Herkesin arkadaşlarıyla sohbet edip bir şeyler içeceği bar’ açmak olduğunu söyleyen İngiliz işletmeci Steve Tyler’ın beklentileri maalesef pek de istediği gibi olmamış. Gelen müşterilerinin birbirleriyle sohbet etmek yerine daha çok telefonlarıyla ilgilenmesinden rahatsız olan Tyler, bunu ortadan kaldırmak için fizikçi Michael Faraday’ın buluşundan faydalandı.

Müşterilerinin cep telefonlarıyla konuşmasını engellemek için 'Faraday Kalesi' inşa ettiren Tyler, telefonlara sinyal gelmesini engelleyerek müşterilerinin aralarında daha fazla sohbet etmesini sağlamaya çalışmış. “Cep telefonları barları bitirdi. Sosyalleşmek için dışarıya çıktığınızda sosyal medyaya ihtiyacınız yok. İnsanlara telefonlarını kullanamayacaklarını söylemektense onları kullanılamaz hale getirdik” diyerek bunu yapmasındaki amaçtan bahseden Tyler, bu zamana kadar bir kez şikayet aldıklarını, onda da telefonunun çektiğini söyleyen müşteriyi başka bir masaya taşıyarak sorunu çözdüklerini söyledi.

Tyler, son olarak ilerleyen zamanlarda müşterileri için barın dışına ‘telefon kullanılabilen alan’ inşa etmeyi planladıklarını söyledi. Gin Tub adındaki bar, İngiltere'nin Essex bölgesinde yer alıyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0