Bir Kaplumbağanın Başrolde Olduğu İlginç ASMR Videosu

20
7
4
3
0
Şu ana kadar yüzlerce farklı ASMR videosu paylaşıldı ve muhtemelen yapılabilecek tüm videolar üretildi diye düşünebilirsiniz. Ancak bu video, ASMR gibi spesifik bir konuda bile farklı içerikler ortaya çıkarılabileceğini ortaya koyuyor.

YouTube, aslen bir sosyal medya platformu değil, bir video paylaşım sitesidir. Bununla birlikte YouTuber’ların içerikler konusunda birbirlerinden ‘esinlenmeleri’, bu devasa video paylaşım platformunda zaman zaman milyonlar tarafından eşlik edilen trendler ortaya çıkmasına neden oluyor.

YouTube’un son dönemdeki popüler trendlerinden biri de ASMR yani Otonom Duyusal Meridyen Tepkisi videoları. ASMR’nin tanımı, endorfin salgılayıcı, rahatlatıcı etkiye sahip bir ses türü olarak yapılıyor. Peki ASMR videolar nasıl çekiliyor? Yüksek hassasiyetli bir mikrofon, ‘endorfin salgılayıcı, rahatlatıcı etkiye sahip bir ses’e yakın tutuluyor ve kayıt başlıyor.

asmr

YouTube’da onlarca ASMR videosu bulmak mümkün. Fakat The Fish Whisperer YouTube kanalı tarafından 20 Ağustos tarihinde paylaşılan ASMR videosu ‘benzerlerinden’ biraz daha farklı. Zira bu kez bir insanın değil, bir kaplumbağanın karpuz, elma, havuç gibi besinleri yerken çıkardığı sesleri dinliyoruz. Nasıl? Fikri bile endorfin salgılatıyor değil mi?

Bir kaplumbağanın yemek yerken çıkardığı sesleri dinlemek sizi yeterince rahatlattı mı? Eğer yanıtınız hayırsa hemen aşağıdaki 3 saatlik ASMR videosunu izleyebilirsiniz. Bu son derece uzun videoda 'endorfin salgılayacağınız' bir an muhakkak olacaktır. Böyle bir videonun neden çekildiğini merak ediyorsanız küçük bir hatırlatma yapalım; 3 saatlik bu ASMR videosu tam 78 milyon kez izlendi. Günümüzde ASMR videoları, popüler oyunların eSpor videolarından bile daha çok izleniyor.

Kaynak : https://news.avclub.com/hungry-turtle-asmr-is-asmr-we-can-get-behind-1837485941
20
7
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
20
7
4
3
0