Bir Kavanoz Bal Karşılığında Satın Alınan 1984 Model Otomobilin Bayılacağınız Son Görüntüsü

220
18
16
8
2
Bursa'da yaşayan Ayhan Kısacık, bir kavanoz bal ve bir sehpa takımı karşılığında satın almış olduğu Rus otomobil Moskoviç'i, iş arkadaşı Enes Çetinkaya ile birlikte yeniden topladı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde okudukça tebessüm edeceğiniz bir olay gerçekleşti. Özel bir hastanede çalışan Ayhan Kısacık, 6 yıl önce bir tanıdığını ziyarete gitti. Ziyaret sırasında kapının önünde 1984 model Rus yapımı bir Moskoviç gören Kısacık, aracın ne amaçla durduğunu sordu. Moskoviç'in sahibi yeni bir araba aldığını ve bu arabayı da kullanmadığını, çekme belgesini aldığını (bir aracın tüm borçlarını ödedikten sonra aracın plakası yetkili birimlere teslim edilir. Araç bu haliyle trafiğe çıkamaz) ve kapının önünde durduğunu söyledi.

Aracı almak isteyen Kısacık, Moskoviç'in sahibine bir kavanoz bal ve bir sehpa takımı vererek Moskoviç'i satın aldı. Kısacık'ın düşüncesi bu aracı tamir ettirip kullanmaktı. Ancak tamircilerin istediği ücretler Kısacık'a yüksek gelmişti ve başka bir yöntem düşündü. Kısacık, aynı hastanede çalışan arkadaşı Enes Çetinkaya'ya durumu anlatınca iki arkadaş arabayı yeniden toplamaya karar verdiler. Mesai saatleri dışında araba üzerinde çalışmaya başlayan ikili, eksik olan parçaları bulmak için bazı arayışlara girdiler. 

Araç eski bir model olduğu için parçalarını bulmak ikili için kolay olmamıştı. Bu aracın parçalarını toplamak isteyen iki arkadaş, 2 ayrı Moskoviç otomobil ve 1 tane de yine Moskoviç marka pikap satın aldılar. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çetinkaya, "Orijinal direksiyonu hoşumuza gitmediği için araştırma yaptık. Niğde'de Moskoviç marka bir kamyonet bulduk. Ancak sahibi sadece direksiyonunu satmak istemedi. Bunun üzerine biz de kamyoneti komple satın aldık. Sadece direksiyonunu söküp bu araca taktık." dedi. 

İki arkadaş, Moskoviç'in boyası hariç tüm yenilemesini kendileri yaptılar. Bu süreç onların tam 6 yılına mal oldu ancak ortaya çıkan şey, geçen yıllara değecek cinstendi. Moskoviç'in sahipleri yaptıkları açıklamada aracın bu halini çok sevdikleri, insanların da bu araca fazlasıyla ilgi gösterdiklerini ve bu ilgiden memnun olduklarını belirttiler. İşte ikili tarafından yeniden toplanan o Moskoviç:

Ne diyelim, bizce mükemmel bir çalışma olmuş. İkiliyi tebrik ederiz.

Kaynak : https://www.haberturk.com/bir-kavanoz-balla-aldiklari-araci-3-aracla-yenilediler-2454553
220
18
16
8
2
Emoji İle Tepki Ver
220
18
16
8
2