Bir Pitonun 54 Yaşındaki Kadını Yutmasıyla İlgili Uzmanlardan Şok Edici Açıklamalar!

88
40
12
7
6
Piton saldırısı haberlerinin artması üzerine uzmanlar konuyla ilgili araştırma yapmaya başladı. İlk tahminlere göre piton saldırılarının artmasının nedeni, insanların pitonların yaşam alanına giriyor olması.

Dün sizinle Endonezya'da yaşayan 54 yaşındaki iki çocuk annesi bir kadını öldürerek yutan 8.2 metrelik dev pitonun haberini paylaşmıştık. Geçtiğimiz yıl da yine Endonezya'da benzer bir olay yaşanmış, dev bir piton henüz 25 yaşında olan bir genci önce boğarak öldürmüş sonra da bütün bir şekilde yutmuştu.

Piton saldırısı haberlerinin artması üzerine uzmanlar, piton-insan etkileşiminin, daha da önemlisi piton saldırılarının neden arttığını araştırmayı başladı. İlk tahminlere göre piton saldırılarının artmasının en önemli nedeni insanların yerleşim bölgelerini sürekli olarak genişleterek doğal hayatın içine giriyor olması.

Uzmanlara göre pitonlar tırmanmayı ve sürünmeyi seviyorlar. Avlarının büyük bir çoğunluğunu ise ormanda yaşayan hayvanlar oluşturuyor. İnsanlar, yeni endüstri alanları oluşturmak ya da yeni yerleşim bölgeleri kurmak için ormanları yok ediyor. Bu da pitonları alternatif besin kaynakları bulmaya itiyor.

Yine de uzmanlar kesin bir yargıya varmadan önce daha fazla araştırma yapılması gerektiğini ve dünya genelinde de yılan saldırılarının artıp artmadığını bilmek gerektiğini söylüyorlar. Kayda geçen piton saldırıları ise Endonezya’ya özgü bir tür tarafından gerçekleşmişti.

Kaynak : https://news.nationalgeographic.com/2018/06/python-attack-woman-indonesia-animals/
88
40
12
7
6
Emoji İle Tepki Ver
88
40
12
7
6