Bir Şirket Kendi İmkanlarıyla, Satışa Sunulmayan Ford Ranger Raptor Üretti

34
12
9
7
5
ABD'nin Teksas eyaletinde hizmet vermekte olan bir modifikasyon şirketi, Ford'un heybetli araçlarından olan Ranger'ı elden geçirdi. Ranger'ı, geçtiğimiz dönemlerde piyasaya sürülen ancak ABD de henüz bulunmayan Ranger Raptor haline çevirmek isteyen şirket, ortaya muhteşem bir sonuç çıkardı.

Dünyanın en popüler otomobil üreticilerinden Ford, farklı segmentlerdeki araçlarıyla ön plana çıkmayı başarıyor. Şirketin beğenilen araçlarından bir tanesi de Ranger ve bu canavar, zorlu arazi koşullarında tüketicilere sanki düz yolda gidiyormuş gibi bir performans sunuyor. Ford, Ranger Raptor'u kısa bir süre önce piyasaya sürdü. Ancak bu araç, sadece Avrupa ve Avustralya gibi bölgelerde satın alınabiliyor. Türkiye'de de satın alabileceğiniz Ranger Raptor'u, şimdilik ABD'de satın alamıyorsunuz.

Hal böyle olunca da ABD'li tüketiciler, Ranger Raptor'u daha da merak etmeye başladılar. Ancak şimdi, ABD'nin Teksas eyaletinde bulunan PaxPower isimli bir modifikasyon şirketi, klasik bir Ranger'ı Ranger Raptor haline dönüştürmeyi başardı. Şirket, Ranger'ı değiştirebilmek için Avrupa ülkelerinden parçalar ithal etti ve ABD'li tüketicilerin hizmetine sunmaya başladı.

Karşınızda PaxPower tarafından hazırlanan Ranger Raptor

Ford Ranger Raptor

PaxPower tarafından hazırlanan Ranger Raptor, orijinaline bir hayli benziyor. Ancak şirket, bu görünüme ulaşana kadar araçtaki neredeyse tüm parçaları değiştirmek durumunda kalmış. Hatta bu değişiklik o kadar uç boyutta ki aracın orijinal aksamı sadece ön ve arka kısımda bulunan LED farlar. Şirket, aracın kabinini sabit tutarak ve gövdedeki neredeyse tüm parçaları değiştirerek bu görünüme ulaşmayı başarmış durumda.

Teksaslı şirketin hazırladığı bu Ranger Raptor, özel bir mavi renge sahip. Bu renk şu an için Ford'un renk skalasında bulunmuyor. Ayrıca Ranger'da bulunan süspansiyonlar da değiştirildi ve stok süspansiyonların yerine performans süspansiyonları takıldı. Ayrıca aracın ön ve arka tamponları, yan aydınlatmaları ve lastikleri de değiştirildi. Hatta bu Ranger Raptor, 17 inçlik özel yapım jantlara sahip.

Ford Ranger Raptor

Bu Ford Ranger Raptor'un motor özellikleri tam olarak bilinmiyor. Ancak PaxPower, bu aracın 350 beygir gücünde olduğunu iddia ediyor. Bu güç, orijinal Ranger Raptor'dan daha fazla ki bu da PaxPower'ın aracının daha hızlı olacağı anlamını taşıyor. Şirket ayrıca, aracın fiyatını da net olarak açıklamadı ancak 65 bin dolar seviyelerinde olabileceğini söylüyor. Bakalım Ford'un bir aracı, üçüncü taraf bir şirketin elinden çıktığında ne kadar ilgi görecek?

Kaynak : https://carbuzz.com/news/these-guys-built-america-a-ranger-raptor-before-ford
34
12
9
7
5
Emoji İle Tepki Ver
34
12
9
7
5