Bir Tasarımcı Tarafından Çizilen "Elektrikli Tesla Ev" Hayranlık Uyandırıyor

38
5
4
4
1
Elektrikli araçlar deyince akla gelen ilk markalardan olan Tesla, her segmentten otomobil üretebilen bir firma olma yolunda hızla ilerliyor. Bir tasarımcı tarafından yapılan “Elektrikli ev” konsepti ise akıllara bu çizimin  gerçekleşme ihtimalini getirdi.

Tesla’nın projeleri arasında elektrikli bir kamyon modeli olduğunu, hatta bu modelin test sürüşlerinde bile oldukça dikkat çektiğini daha önce görmüştük. Peki, bu kamyonun arkasında yük taşımak yerine panoramik camlardan oluşan yapışık bir gövde olsaydı nasıl dururdu? Tesla’nın ürettiği önceki modelleri şöyle bir gözümüzün önüne getirince, zihnimizde oldukça heyecan verici tasarımlar ve görseller uyanıyor.

Görsel kaynağı

Tesla’ya ait olmayan ancak bir tasarımcı tarafından çizilen bir görsel, görenlere “Keşke gerçek olsa” dedirtecek cinsten. Uzun yollarda konfor arayanların oldukça seveceği ve tatillerde seyahat etmekten hoşlanan kişilerin sahip olmak için sıraya gireceği “Elektrikli ev” tam anlamıyla gelecekten günümüze yolculuk etmiş gibi görünüyor. Fakat Tesla’nın bu konuyla alakalı duyurulmuş ya da beklenen bir çalışması maalesef yok. Zira şirket, daha büyük araçlar yerine daha ufak çapta, daha ufak kasalı pickup araçlarla ilgili çalışmalar yapıyor olsa da tüm gücünü Model 3 üretimine yoğunlaştırmış durumda.

Model S ve Model X’in üretimlerine de ufaktan devam eden şirketin, Model 3 için fabrikalarında tamamıyla yeniden bir düzen kurduğu ve üretim adetini artırdığı bilinirken, Tesla Semi ile de yollara çıkmaya hazırlandığı biliniyor. Zaten markanın diğer binek otomobillerden farklı olarak piyasaya sunacağı en büyük model aslında Tesla Semi idi. 800 km menzili ile 100km/s hıza sadece 5 saniyede çıkabilen araç, tam yüklü konumda 20 saniye ile bu rakama ulaşabiliyor. Tesla Semi’nin 2019’da seri üretime girmesi planlanırken, aracın 1 yılda 90bin dolardan daha fazla yakıt tasarrufu sağlayacağı belirtildi.

Kaynak : https://electrek.co/2018/06/29/tesla-electric-motorhome-design-tesla-semi/
38
5
4
4
1
Emoji İle Tepki Ver
38
5
4
4
1