Bir Türk, İzlediği Belgeselden Etkilenerek Kendi Otomobilini Üretti

0
0
0
0
0
Bir Türk, İzlediği Belgeselden Etkilenerek Kendi Otomobilini Üretti
Kocaeli’nde oturan endüstri mühendisi Ekrem Örs, izlediği belgeselden etkilenerek kendi otomobilini üretti.

2003 yılında izlediği bir belgeselden etkilenen ve daha sonra kendi kendine ‘Bir ayda kendi otomobilimi yaparım’ diyen Ekrem Örs, çoğunu kendisinin tasarladığı parçaları kullanarak kendi otomobilini üretiyor.

Kendi imkanlarını kullanarak otomobil üreten kişilerin konu edindiği bir belgeselden etkilenerek bu işe koyulduğunu ve öncelikle 3 boyutlu tasarımlar yapmaya başladığını söyleyen Örs, daha sonra bir yer kiralayarak burada otomobil üretmeye başladığını söyledi. Evinin balkonunu dahi otomobil yapımı için kullandığını söyleyen Örs, "Bu tarz araçlar dünyada çok yaygın. Özellikle İngiltere'de kişilerin senede bir  araba yapıp belirli testlerden sonra trafiğe çıkarma imkanı var. O araçları  görünce ben de hayran oldum. İlk olarak motosiklet motoruyla araç yapımına  başladım" şeklinde konuştu.

Türkiye’de birçok yabancı şirketin otomobil üretim fabrikalarının olduğunu ve buralarda çalışan Türk mühendislerin gün geçtikçe tecrübe kazandığını söyleyen Örs, Türkiye’nin bu sektörde başarılı olacağına inandığını belirterek şunları söyledi: 

"İngiltere'de bir kuruluş var. Devlet şimdi o kuruma yetki verdi.  Yılda bir kez araba yapabiliyorsunuz. Arabanızı orada test ettirebiliyorsunuz.  Bizdeki en büyük problem, aracın trafiğe çıkamaması. TÜVTÜRK gibi bir kuruluş  var. Bu araçlar için statü oluşturulup, temel şartlar sağlandıktan sonra aracın  trafiğe çıkabilmesi lazım. Böyle olursa insanlar kendi aracını yapabilir.  Ülkemizde herkesin eli anahtar tutuyor. Bu anlamda da ülkemizin altyapısı sağlam. Yerli otomobili başaracağımızı düşünüyorum."

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0