Bir Veteriner Hekime Göre Kedileri Yerden Nasıl Kaldırmalıyız?

60
5
4
1
1
Kediler şirin ve kucaklanası canlılar olabilirler ama kedisi olanların bildiği üzere, onları tutmak da hayli ustalık gerektiren bir iş! Çünkü onları yanlış bir biçimde tutmak, sizi ya da kedinizi incitebilir.

Ancak veteriner hekim Uri Burstyn, 4 milyondan fazla seyredilen bir videoda, bunun nasıl yapılacağını basit bir şekilde açıklıyor.

Evvela, tüm kedi sahiplerinin bildiği bir şeyi tavsiye ediyor; yani kedinizin elinizle etkileşim kurmasından önce, onu koklamasını sağlamak.

Bu durum, kedinin size ayak uydurmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca parmaklarınızı kıvırmanız icap ediyor, bu sayede kedi şayet sizinle takılmaya ilgi duymazsa, onları ısırmaz.

Burstyn, videoda şöyle diyor: “Şayet bir kediye, onu yalnızca okşamak ve onunla eğlenmek için yaklaşıyorsanız, kedilerin çok kolay bir biçimde ürkebildiklerini unutmamalısınız! Bu yüzden, biraz ağırdan alın.”

“Malum, kediler bizden çok daha küçük canlılardır. Bu yüzden, genelde hafif biçimde dokunun.”

Kendisi ayrıca, bir kediyi strese sokmadan nasıl zapt edeceğinizi açıklıyor. Kulağa çok basit ve garip bir yöntem gibi geliyor ama onları sıkı bir biçimde tutarsanız, bunun rahat olduğunu düşünüyorlar.

“İster tırnaklarını budamak için olsun, ister hap vermek için olsun; bir kediyi zapt etmeye çabalıyorsanız, o kediyi sıkın” diyor videoda.

“Muayenehaneye gelen kediler bayağı korkuyorlar. Onları kibarca sıkabilirsiniz. Bu sayede, oldukları yerde oturacaklar ve kendilerini incitmeyeceklerdir.”

Lakin iş kedileri yerden kaldırmaya geldiğinde, kurallar bambaşka bir hal alıyor...

Videoda; bir elini kedinin göğsünün altına, öbür elini de karnının altına koyuyor. Kedinin ayaklarını öylece, desteksiz bir biçimde sarkıtmıyor!

Videoda tavsiye edilen bir başka yöntem ise: Futbol taşıması. Kulağa hayli çılgınca geliyor ama zannettiğinizden çok daha güvenli ve sağlam.

Temel olarak; kediyi arkaya doğru kaldırıyor, popolarını öne doğru ve kafalarını da kolunuzun altında tutuyorsunuz. Bu yöntem kediyi güvende, kediyi ya da sizi incitmeyecek bir durumda tutuyor ancak büyük olasılıkla günlük koşullar için tavsiye edilmiyor.

Burstyn ayrıca, bir ‘omuz kedisiyle’ takılmanın doğru yöntemini de anlatıyor fakat her kedinin bu taşıma yöntemini sevmediğini de vurguluyor. (Bunu yabancı kedilerde denemeyin, yoksa sırtınız pençe izleriyle dolabilir.)

Ve işte o video

Kaynak : https://popsci.com.tr/bir-kediyi-yerden-nasil-kaldirmaliyiz/
60
5
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
60
5
4
1
1