Bir Yıl Boyunca Buz Kaplı Gölün Altında Kalan iPhone, Hala Çalışıyor!

1
0
0
0
0
Michael Guntrum isimli bir kullanıcıya ait iPhone 4’ün, yaklaşık 1 yıldır kaldığı buzlu gölün altından çıkarıldıktan sonra hala çalıştığı görüldü.

Bildiğiniz gibi iPhone 7’ye kadar önceki hiçbir iPhone modelinde su geçirmezlik sertifikası bulunmuyordu. iPhone 4 de bunlardan bir tanesi.

Michael Guntrum isimli bir kişi, gölün üzerinde olduğu sırada düşürdüğü iPhone 4’ünü bir daha bulamadı. Aradan bir yıl geçtikten sonra, eriyen buzların ardından bölgede metal dedektörüyle hazine avcılığına soyunan makine mühendisi Daniel Kalgram, telefona şans eseri denk geldi. Kalgram, cihazın üzerindeki iletişim bilgilerini kullanarak telefonu sahibine iade etti.

Guntram, pek de ümidi olmamasına rağmen iPhone 4’ü önce pirinçlerin içerisine koydu, daha sonra da iki gün boyunca şarj etti. Güç düğmesine bastığında ise beklemediği bir sürprizle karşılaştı: Hala çalışıyor!

Telefonun ‘su geçirmeme özelliği bulunmayan’ bir kılıfla korunmasına rağmen yine de hala çalıştığını söyleyen Guntram, ‘bu sayede modeli ne olursa olsun, iPhone’ların su geçirmeye karşı dayanıklı olduğunu öğrenmiş oldum’ dedi.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0