Birbirinden Lüks Otomobillerin Çürümeye Terk Edildiği Otopark

0
0
0
0
0
Malatya'da bulunan bir otopark, GTA 5'teki garajınıza taş çıkartabilir.

Malatya, Battalgazi'de bulunan 68 Nolu Yediemin Otoparkı'nda 200 adet, toplam fiyatları ortalama 5 milyon TL değerinde birbirinde lüks otomobiller, çürümeyi bekliyorlar.

Kredi ya da vergi borcu sebebi ile icralık olan lüks otomobiller, söz konusu otoparkın %80'ini oluşturmakta. Üstelik toplamda 5 milyon TL'lik otomobiller ile dolu olan bu otopark, Malatya'da bulunan benzer şekildeki beş otoparktan biri.

2009 yılından beri otoparkın sahibi olan Aziz Yiğit'in konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

“Bu işe 2009’da başladım ve o günden beri elimde çürüyen araçlar var. Bu 7 senelik bir zaman dilimi yapıyor. Yani kaba hesap 200 tane araçtan 100’ü 5 yıldır otoparkımda bekliyor. Bu işe yaparken tabi ilginç şeyler de yaşıyoruz. Tabi buda bu işin bir parçası. Ama sonuçta biz sadece bir emanetçiyiz. Emniyet bağlar, emniyet çıkışını verir, icra dairesi bağlar, icra dairesi çıkışını verir. 

Biz sadece bu araçlar bize nasıl teslim edildiyse aynı şekilde teslim etmek mecburiyetiyle mükellefiz. Bu araçları kesinlikle resmi yolla teslim ediyoruz. Ama tabi bunu ben bu şekilde muhafaza edebiliyorum. Bütün güneş, bütün kar, bütün yağmur hepsi araçların sırtında. Bu gibi araçlara kapalı alan yapmamız mümkün değil. Yani bizim de yaşadığımız sorunlardan en büyüğü de bu. Araçları buraya gelen insanlar maddi olarak birmiş insanlar. Yani şöyle söyleyeyim, bir insan gider bir giyim mağazasında bir elbise alır, hoşuna giderse alır, hoşuna gitmezse almaz. Ama bizim burada öyle bir şey yok. Adamın borcu var, ödenmemiş aracı burada. Sigortasını yaptırmamış aracı burada. Ve bu da böyle devam edip gidiyor”

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0