Bitcoin Uzmanının, Karşısına Çıkan Dolandırıcıya Verdiği Unutulmaz Ders

50
8
1
1
1
Kanadalı kriptopara uzmanı ve eğitmen Ben Perrin, kendisini dolandırmaya çalışan bir kişiyi, ibretlik olsun diye dolandırdı ve süreci de paylaştı. İşin en ilginç yanı ise Perrin’in Instagram profilinde yaptığı çalışmalarla ilgili paylaşımların da bulunması.

Ben Perrin, Kanadalı bir kripto para meraklısı ve eğitimci. Hatta bu konu üzerine açtığı bir YouTube kanalı da bulunan Perrin, insanları sık sık dolandırıcılara ve uyguladıkları yöntemlere karşı da uyarmaktadır. Hırsızlık yapmak için karakola girmeye benzeyen bir olayda, kripto para uzmanına Instagram’dan ulaşan bir kişi, Perrin’i dolandırmaya çalıştı.

Perrin, “Kanada’da bu güzel tatil pazarı sabahında açık bir dolandırıcıdan gelen mesaja uyandım. Bu kişiye gidip kumda oynamasını söylemek yerine iyi amaçlar uğruna bir ders vermek için biraz photoshop, block explorer’da stratejik olarak bulunmuş rastgele transfer kağıdı ve sosyal mühendislik kullandım.” dedi.

ben-perrin-decentralized

Dolandırıcı, Perrin’e kripto para yatırımını 24 saat içerisinde ikiye katlayacağının sözünü verdi. Olaya meraklı ancak çekingen, saf biri gibi yaklaşan Perrin, Photoshop ile Stu Reid adında birinin kendisine ulaştığını ve benzer bir teklif yaptığını, hatta iyi niyet göstergesi olarak 100 dolar ödediğini de söyledi.

Sonuç olarak dolandırıcı, kaz gelecek yerden tavuk esirgenmeyeceğini düşündü ve muhtemel kurbanını başkasına kaptırmamak için 50 dolar göndermeyi kabul etti.

ben-perrin

Perrin, parayı Bolivar’ın çökmesi üzerine Venezuela’da insani yardım amacıyla kripto para kullanan Bitcoin Venezuela’ya gönderdiğini açıkladı. Dolandırıcıları dolandırmakla uğraşmayacağını söyleyen Perrin, yalnızca insanları bu dolandırıcılara karşı uyarmayı amaçladığını söyledi.

Kaynak : https://gizmodo.com/worlds-dumbest-bitcoin-scammer-tries-to-scam-bitcoin-ed-1837032058
50
8
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
50
8
1
1
1