Dünyayı Değiştiren Kripto Para Birimi Bitcoin, İlk Kez 11 Yıl Önce Tanıtıldı

10
3
1
0
0
Dünyanın ilk kripto para birimi Bitcoin, 10 yılı aşkın süredir hayatımızda. Ancak Bitcoin, tüm dünyaya ilk kez Satoshi Nakamoto tarafından günümüzden tam 11 yıl önce tanıtıldı.

Dünyanın ilk ve en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, Ocak ayında 10. doğum gününü kutlamış olabilir ancak ilk kez 11 yıl önce dünyaya tanıtılmıştı. Hayatımızda 10 yılı aşkın süredir yer alan kripto endüstrisi, fark etmesek de yaşadığımız dünyanın temellerini değiştirdi. 3 Ocak 2009'da yapılan ilk Bitcoin madenciliği, her şeyin başladığı gün olarak görülüyor. Ancak gerçek şu ki, kripto tarihi aslında bundan daha erken başladı.

Bitcoin, elektronik ortamda yaratılmış ve yine elektronik ortamda elde edilebilen dijital bir para birimi ve ilk kez 11 yıl önce, 31 Ekim 2008 tarihinde Satoshi Nakamoto adıyla bilinen anonim bir programcı tarafından dünyaya tanıtıldı. Satoshi'nin eşler arası elektronik para sistemi konusundaki görüşünü paylaştığı e-posta, metzdowd.com adresindeki kriptografi posta listesine gönderildi.

bitcoin tanıtımı ilk mail

"Bitcoin P2P e-para makalesi" başlıklı e-posta, yeni konseptin kısa bir açıklamasının yanı sıra Bitcoin Whitepaper bağlantısını da içeriyordu. Ayrıca tamamlanması yaklaşık iki aydan fazla süren ilk Bitcoin'i madenciliği sürecinin başlangıcını işaret ediyordu. Satoshi Nakamoto, Kasım ve Aralık 2008'deki çeşitli e-posta ve forum yayınlarında yeni dijital para sistemin ayrıntılarını tartıştı ve gelişimini sağladı.

Tüm bunlar, 3 Ocak 2009'da Genesis bloğu adı verilen ilk Bitcoin bloğunun oluşturulmasına yol açtı. İlk Bitcoin tokeni, Bitcoinmarket.com'da 0.003 dolardan işlem görmeden önce, 15 ay süren madencilik çalışmalarında elde edildi.

bitcoin piyasası

O zamandan beri Bitcoin tarihi rekorlar kırdı. Şu anda yaklaşık 9.155 dolardan işlem görüyor ve değerini yüzde 305 milyondan fazla artırdı. Kimi zaman sert düşüşler yaşayan, kimi zaman ise zirve yapan Bitcoin'in, Ethereum, Ripple ve Neo Coin gibi birçok kripto para biriminin oluşmasına da önayak oldu.

Kaynak : https://cryptoslate.com/11-years-ago-today-bitcoin-was-first-introduced-to-the-world/
10
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
3
1
0
0